επικοινωνία: e-Mail DiKAExarchion@gmail.com


**** ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ****

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Παράνομη η συν-είσπραξη του χαρατσιού από τη ΔΕΗ ! (επιτέλους !)


Με απόφαση του Πολυμελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη η απαίτηση της ΔΕΗ να συνεισπράττει μαζί με το λογαριασμό του ρεύματος και το λεγόμενο χαράτσι. Άλλωστε σε αυτό το κλίμα έχει κινηθεί και η μήνυση που έχουμε ήδη υποβάλλει στη ΔΕΗ σαν Δι.Κ.Α. Εξαρχείων.

Η απόφαση που καθαρογράφηκε στις 3/12/2012 έχει ληφθεί από τον Σεπτέμβρη και έχει αριθμό 1101/2012. Θα τη βρείτε ολόκληρη εδώ.*
Προσφυγή κατά του σχετικού νόμου που επέβαλε στη ΔΕΗ αυτό το "φορολογικό καθήκον" (νόμος 4021/2011) είχαν υποβάλλει φορείς και οργανώσεις καταναλωτών, εκπροσωπούμενες από τον δικηγόρο Γιάννη Μυταλούλη.

Η απόφαση είναι εκτελεστή άμεσα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται να τελεσιδικήσει από τυχόν προσφυγές κατά αυτής. Έτσι η απόφαση ουσιαστικά συμπληρώνει την απόφαση του Σ.τ.Ε. που θεώρησε αντισυνταγματική κάθε διακοπή ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, αλλά δεν διασφάλιζε τον καταναλωτή από την αυθαιρεσία του δημοσίου και της ΔΕΗ.

Πιο καθαρή απόφαση δεν μπορούσε να βγεί. Πλέον μπορούμε ως και να απιτήσουμε επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ, η οποία "οικειοθελώς" λειτούργησε με εκβιαστικό τρόπο ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, κατά παράβαση της σύμβασης με τους καταναλωτές, κατά παράβαση κάθε θεσμικού και διοικητικού πλαισίου. Συμπέρασμα:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ  

*αναγνώστης μας μας έστειλε την πληροφορία αυτή. Τον ευχαριστούμε. Η παράγραφος αυτή προστέθηκε εκ των υστέρων στην ανάρτηση.

3 σχόλια:

 1. δείτε ολόκληρη την απόφαση εδώ

  http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/12/03/νίκη-του-ινκα-δείτε-την-δικαστική-απόφ/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΟΣΟΧΗ !! Η απόφαση λέει και ότι
  αν η ΔΕΗ διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εξ αιτίας της μη πληρωμής του τέλους ακινήτων, μετά την συγκεκριμένη απόφαση, υποχρεούται να καταβάλλει ως αποζημίωση 300 ευρώ ημερησίως…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε Καλημέρα
  Ευχαριστούμε για την ενημέρωση
  Δι.Κ.Α. Εξαρχείων

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.