επικοινωνία: e-Mail DiKAExarchion@gmail.com


**** ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ****

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

(Δένδιας: Όνειρό μου είναι να πιώ έναν καφέ στο Φλοράλ). Κοπιάστε κύριε υπουργέ, κερνάμε....


Την επιθυμία να ξαναπάει για καφέ στο ιστορικό καφέ Φλοράλ στα Εξάρχεια όπως τον καιρό που ήταν φοιτητής εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ. Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι πραγματοποιεί νυχτερινές περιπολίες στην Αθήνα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί.

"Πρέπει να σας πω ότι μια από τις – μην το πω φιλοδοξίες – αλλά μία από τις επιθυμίες της ζωής μου είναι να ξανακάνω αυτό το οποίο έκανα παιδί, φοιτητής αν θέλετε, να ξαναπάω στο Floral να πιω έναν καφέ" εξομολογήθηκε ο υπουργός ενώ για την περιοχή των Εξαρχείων δήλωσε: “Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει και οι άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι τα Εξάρχεια είναι ένας χώρος εκτός νομιμότητας ή εν πάση περιπτώσει που μπορούν να δρουν με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, να αντιληφθούν ότι και τα Εξάρχεια έχουν ανάγκη την παρουσία της νομιμότητας και της Ελληνικής Αστυνομίας”. Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι “σιγά - σιγά θα ομαλοποιηθεί όλο το κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια.”

“Κάθε βράδυ γυρίζω την Αθήνα. Αργά το βράδυ και πολλές φορές και τις πρώτες πρωινές ώρες, γιατί κακά είναι τα ψέματα, η Ελληνική Αστυνομία μου κάνει ενημερωτικά, μου κάνει αναφορές, μου κάνει πράγματα, αλλά νομίζω ότι πάντα το να δεις με τα μάτια σου είναι διαφορετικά” είπε ακόμα ο Ν. Δένδιας σε ερώτηση σχετικά με την αστυνόμευση και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα.

Στόχος οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα προσχωρήσουν στην ΕΛ.ΑΣ. να είναι στους δρόμους
Ο υπουργός μίλησε και για το καυτό θέμα με τους δημοτικούς αστυνομικούς που θα προσχωρήσουν στην Ελληνική Αστυνομία. Επανέλαβε ότι θέση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να απορροφηθεί το σύνολο των εργαζομένων στις Δημοτικές Αστυνομίες διευκρινίζοντας όμως ότι θα είναι “μετά από μία στοιχειώδη διαδικασία αξιολόγησης”.

Διευκρίνισε πάντως ότι “αυτά δεν αποτελούν αρμοδιότητα του υπουργείου” στο οποίο είναι πολιτικός υπεύθυνος, και σημείωσε ότι δεν έχει απόλυτη γνώση όλων των στοιχείων τα οποία η Δημοτική Αστυνομία θα μπορέσει να καλύψει εντεταγμένη στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπε στόχος είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί “να υποστούν μία μετεκπαίδευση και από εκεί και πέρα θα βγουν πάλι στο δρόμο για να μπορέσουν να υπηρετήσουν τον Έλληνα πολίτη” και η νέα υπηρεσία θα μοιάζει στην υπηρεσία του Αστυνομικού της Γειτονιάς.

Σε ερώτηση για το αν η νέα υπηρεσία θα αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει καταγγελίες για ενοχλήσεις από καταστήματα εστίασης ή να επιτηρεί την ελεγχόμενη στάθμευση απάντησε ότι “το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του καθηκοντολογίου θα περάσει μαζί τους και στη νέα τους Υπηρεσία” αλλά διευκρίνισε πως κάποια καθήκοντα, χωρίς να τα αναφέρει, “δεν θα τους προσιδιάζουν όταν είναι Έλληνες αστυνομικοί και κατά συνέπεια θα πρέπει να παραμείνουν στους Δήμους”.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι η προσχώρηση δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. δεν θα επηρεάσει τις τυχόν νέες προσλήψεις αστυνομικών.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μίλησε και για το θέμα της μετανάστευσης τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ψήφισε το αναθεωρημένο Δουβλίνο ΙΙ επειδή αυτό “προτείνει αρμόδια χώρα για την εκδίκαση των υποθέσεων ασύλου να είναι η χώρα που πρώτα μπήκε ο μετανάστης”. Όπως είπε, “ενώ στα αυτιά ακούγεται λογικό, στην πράξη έχει το εξής πρόβλημα: ότι μία μικρή χώρα εμείς με δέκα, έντεκα εκατομμύρια κατοίκους, είμαστε αρμόδιοι για την εκδίκαση των αιτημάτων ασύλου του 95% των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέμε λοιπόν, δεν μπορεί αυτό το πράγμα να είναι έτσι.”

Λοιπόν τί λέτε, να κεράσουμε ένα "καφέ" τον Δένδια ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.