επικοινωνία: e-Mail DiKAExarchion@gmail.com


**** ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ****

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Να μην επιτρέψουμε άλλες δολοφονίες από τη διοίκηση της ΔΕΗ


Ο θάνατος της πενηνταπεντάχρονης τετραπληγικής στα Χανιά λόγω της διακοπής ρεύματος από συνεργείο της ΔΕΗ για οφειλόμενο ποσό 237,00 ευρώ ήταν ένα ακόμη επεισόδιο της ανάλγητης πολιτικής της διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης των μνημονίων.

Η Λαϊκή Συνέλευση Περάματος και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων (Δι.Κ.Α. Εξ.) πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν τις λαϊκές συνελεύσεις από τις άλλες γειτονιές της Αττικής για την από κοινού διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ. για να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος για οποιοδήποτε λόγο σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό.

Από κοινού η Λαϊκή Συνέλευση Περάματος και το Δι.Κ.Α.Εξ. πρότειναν στον Συντονισμό Συλογικοτήτων Αττικής ένα κείμενο ενημέρωσης και καλέσματος στη συγκέντρωση, κείμενο που παρατίθεται στη συνέχεια.

Οι ασκήσεις εξολόθρευσης και γονατίσματος του λαού κατόπιν της εντολής Σαμαρά "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει" επιλύονται στο έδαφος της παροχής και της ανεμπόδιστης χρήσης όλων των κοινωνικών αγαθών που κατακτήθηκαν τα τελευταία πενήντα χρόνια. Έρχονται σαν φυσική συνέχεια του ξεπουλήματος της χώρας και όλου του δημόσιου πλούτου της.

Κείμενο ενημέρωσης-καλέσματος στη συγκέντρωση


Όλες και όλοι στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη (Αθήνα) την Τετάρτη 30 Ιούλη ώρα. 11.00 το πρωί για να επιβάλλουμε στη διοίκηση της ΔΕΗ να σταματήσει τις διακοπές ρεύματος σε οποιοδήποτε λαϊκό νοικοκυριό και για οποιοδήποτε λόγο.Η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ δεν είναι ανάλγητη, είναι δολοφονική


-Τη στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ χαρίζει εκατομμύρια στους απατεώνες της Energa και Power Hellas για να κάνουν τις διακοπές τους στη Μύκονο,


-Τη στιγμή που ο Μυτιληναίος και οι άλλοι κόρακες της "ανάπτυξης" απολαμβάνουν γιγαντιαίες εκπτώσεις στην τιμή του ρεύματος σαν μια "ευαίσθητη κοινωνική ομάδα"...

-Τη στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ και τα μνημονιακά ΜΜΕ των νταβατζήδων "αγανακτούν" για τους "κατεβασμένους διακόπτες" δυσφημώντας τους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ,

Την ίδια στιγμή για οφειλή ρεύματος 237,00 ευρώ, η ΔΕΗ, παρά τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο της υγείας της, κόβει το ρεύμα απροειδοποίητα από την τετραπληγική γυναίκα στα Χανιά και την δολοφονεί εν ψυχρώ.
Κόβει το ρεύμα από κάθε αναξιοπαθούντα πολίτη, από κάθε λαϊκό νοικοκυριό θύμα της μνημονιακής λαίλαπας, της ανεργίας, της φοροληστείας, της ανάλγητης αύξησης των τιμών στα κοινωνικά αγαθά.

Η πολιτική της ΔΕΗ, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές των δανειστών, είναι ένα όπλο τσακίσματος και αφανισμού των λαϊκών στρωμάτων. Είναι μια πολιτική που οδηγεί δεκαετίες πίσω, στα χρόνια της υποταγής, της εξαθλίωσης, της απόλυτης φτώχειας.

Και αν η "δημόσια" ΔΕΗ, που ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε με χρήματα του δημοσίου, υιοθετεί τέτοιες βάρβαρες πολιτικές, ας σκεφτούμε ποιά βαρβαρότητα μας περιμένει αν την αναλάβουν οι ιδιώτες, αρπάζοντάς την με ψίχουλα από όλους εμάς. Θα μιλάμε για γενοκτονία και απόλυτο σκοτάδι. 

Το λαϊκό κίνημα πρέπει να αντιταχθεί σθεναρά και με αποφασιστικότητα, στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, στην παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα χέρια των αρπαχτικών της "ανάπτυξης" και της "απελευθέρωσης των αγορών". Πρέπει να αντιταχθεί σε κάθε ανάλγητη πολιτική που σπέρνει το θάνατο, που μας βυθίζει στο σκοτάδι και την εξαθλίωση.

Χθές ήταν η άρρωστη γυναίκα στα Χανιά, προχθές η μικρή Σάρα, τις προάλλες οι φοιτητές στη Λάρισα. Αύριο, θα είσαι εσύ, όλοι εμείς. Και γι' αυτά τα εγκλήματα-δολοφονίες δεν θα λογοδοτήσει κανείς. Όπως δεν θα λογοδοτήσουν τα κοράκια της Energa και της Power Hellas, οι διοικήσεις της ΔΕΗ που χαρίζουν τα δικά σου λεφτά σε κάθε απατεώνα, σε κάθε μεγαλοκαρχαρία, σε κάθε πολιτικό κόμμα που ψηφίζει, στηρίζει και εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές.

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ 

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ 
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.