Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο άνθρωπος που τα έβαλε με τη ΔΕΗ

  Το κείμενο αυτής της δημοσίευσης το λάβαμε από τον φίλο Ανδρέα Καραγιάννη (Αγρίνιο).


Πριν μια βδομάδα ακριβώς ήρθαν στο σπίτι μου από τη ΔΕΗ για 5η φορά για διακοπή της ηλεκτροδότησης….. ενώ η διαδικασία που τους επιτρέπω, που τους πρότεινε η αστυνομία αλλά και η διαδικασία που τους προσκαλώ να καταφύγουν εδώ και 2 χρόνια είναι η δικαιοσύνη, να μου κάνουν μήνυση… δεν τολμούν να το κάνουν …
... εδώ και 2 χρόνια δε κάνω τίποτε άλλο από το να ενημερώνω τον κόσμο, μέσα από το ίντερνετ αλλά και από ομιλίες…. 
...αυτό που έχουμε καταφέρει είναι η δημιουργία ομάδας επανασύνδεσης και από το Μάρτιο που πέρασε, κάνουμε επανασυνδέσεις…. 

Το ιστορικό 
(όπως παρατίθεται στην ιστοσελίδα των πολιτών Αγρινίου ενάντια στα χαράτσιαμε ημερομηνία ανάρτησης 15 Γενάρη 2012).

http://prwtovouliagriniou.squat.gr/2012/01/15/%CE%B7-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB/

Ο κάτοικος του Αγρινίου Ανδρέας Καραγιάννης από τις 15/11/2010, δεν έχει εξοφλήσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ.. Παραθέτουμε ένα κείμενο του ίδιου, που αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση καθώς και όλη τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει απέναντι στη ΔΕΗ. 


Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2010,όταν η ΔΕΗ ανακοίνωνε ότι το 1/3 των Ελλήνων δε μπορεί να πληρώσει το ρεύμα και παράλληλα ανακοίνωσε αυξήσεις!!! Άφησα απλήρωτο το λογαριασμό εκείνου του διμήνου για να τον πληρώσω το επόμενο μιας και είχαμε τεράστια έξοδα λόγο εγκυμοσύνης και τοκετού, και έρχεται ο επόμενος λογαριασμός με τυπωμένη την προειδοποίηση-απειλή ότι ‘’θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση’’ και θα μου κόψουν το ρεύμα αν δε πληρώσω… ήταν και η τελευταία φορά που πλήρωσα, στις 15 Νοεμβρίου 2010… Συνειδητοποίησα ότι δεν υφίσταται κράτος για να με προστατέψει αλλά για να με απομυζήσει και αυτό που με κάνει να θυμώνω ακόμα περισσότερο είναι ότι αυτό το κράτος ,εγώ το τροφοδότησα με δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσα από τη δουλειά μου, όντας συνεπής και υπεύθυνος. 

Την πρώτη καταγγελία κατά της ΔΕΗ και της πολιτικής ηγεσίας την έκανα τον Οκτώβριο του 2010,οι επόμενες που ακολούθησαν τους επόμενους μήνες έγιναν με την καθοδήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη. Η ΔΕΗ όμως όπως και η πολιτική ηγεσία δεν έδιναν καμία σημασία ως πανίσχυροι αυτοί και ανίσχυρος εγώ. Στις 5 Μαΐου του 2011 έστειλα το λογαριασμό να τον πληρώσει ο Παπούλιας, πλέον ο πρόεδρος πρώην Ελληνικής Δημοκρατίας. ‘Έστειλα και τους δύο επόμενους ….φυσικά δεν περίμενα να τους πληρώσει και επιβεβαιώθηκε το ποιόν του από την απαράδεκτη αντίδραση του, κατά την είσοδο των Θεσσαλονικέων στο δρόμο που θα γινόταν η παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου. 

Μετά από ένα χρόνο καταγγελιών δημιούργησα αρκετά ‘’σημεία αναφοράς’’ και επιτέλους στο τέλος Αυγούστου του 2011 μου απάντησαν και από τη ΔΕΗ…. μόνο που οι ανόητοι επιβεβαίωναν με την επιστολή τους ότι όλες οι κατηγορίες μου ήταν βάσιμες…. ανικανότητα, κακοδιαχείριση, κατάχρηση, κατασπατάληση, κλπ… Τους εξόργισα που τους επεσήμανα ότι είναι αλήθεια τελικά όσα τους καταλογίζω και τα επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι, και έκαναν τη βλακεία να έρθουν να μου κόψουν το ρεύμα, στις 16 Σεπτέμβρη του 2011,ενώ ένα χρόνο τους προσκαλούσα να ενεργήσουν μέσω της Δικαιοσύνης…. 

Αυτό ήταν!!! Έκλεισα τον υπάλληλο στην οικοδομή και δεν τον άφηνα να φύγει μέχρι που ήρθε η αστυνομία την οποία εγώ κάλεσα. Η αστυνομία δήλωσε ότι δε μπορεί να παρέμβει, άρα αφού η ΔΕΗ κάνει ότι θέλει ,κάνω κι εγώ και το σπουδαιότερο έτρεξα στον εισαγγελέα και κατέθεσα αίτηση για καταγγελία κατά της ΔΕΗ επισυνάπτοντας και της προηγούμενες καταγγελίες μου, ο εισαγγελέας έδωσε αμέσως εντολή για προανάκριση και στις 29 Σεπτέμβρη 2011 έγινε η προανάκριση με κατηγορούμενο τη ΔΕΗ και δυστυχώς για τη ΔΕΗ είχαν προηγηθεί στις 26 Σεπτέμβρη άλλες δύο επεισοδιακές και φυσικά αποτυχημένες προσπάθειες της ΔΕΗ, με τη συνδρομή της αστυνομίας, να μου κόψει το ρεύμα…. Τόση ήταν η λύσσα της ΔΕΗ που οι δικηγόροι της πίεσαν τον εισαγγελέα να δώσει εντολή στον αξιωματικό υπηρεσίας να έρθει και να με ρωτήσει, ΜΟΝΟ να με ρωτήσει, αν επιτρέπω στη ΔΕΗ να μου κόψει το ρεύμα!!!!! Φυσικά είπα όχι και η αστυνομία πλέον δήλωσε στους υπάλληλους αλλά και στον προϊστάμενο τους ότι το μόνο που μπορούν να μου κάνουν είναι να πάνε στο τμήμα και να μου κάνουν μήνυση!!!! Όχι να μου κόψουν το ρεύμα!!!! 

Παρά την λύσσα της ΔΕΗ για όσα τους έχω σύρει, έχουν περάσει τρεις μήνες και βάλε, και η ΔΕΗ δεν μου έχει κάνει μήνυση, αλλά και ο εισαγγελέας δεν προχωράει στην ανάκριση που είναι το επόμενο στάδιο γιατί θα πρέπει να απαγγείλει κατηγορίες κατά της ΔΕΗ και κατά της πολιτικής ηγεσίας ….Γιατί αυτή η αντίδραση παρά την αρχική λύσσα και τον υπερεκφοβισμό;;; Γιατί το Δ στη αρχικά ΔΕΗ, δε σημάνει Δική τους ,αλλά Δημόσια!!!! 

Στη συνέχεια παραθέτουμε το άρθρο που έγραψαν στο Agrinio Life με τίτλο ΄΄ο ανθρωπος που τα έβαλε με τη ΔΕΗ΄΄


Τους τελευταίους μήνες, όλη η χώρα έχει μπει σε έναν κυκεώνα πληροφοριών σχετικά με το περιβόητο χαράτσι της ΔΕΗ. Χιλιάδες οικογένειες κοιμούνται και ξυπνούν έχοντας στο μυαλό τους πώς θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε ακόμη ένα «έκτακτο» μέτρο της κυβέρνησης, που θα τους αναγκάσει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη δήθεν για το καλό της χώρας.


Ωστόσο, μέσα σε όλο αυτό τον φαύλο κύκλο, αξίζει να αναφερθούμε σε έναν άνθρωπο, σε έναν συντοπίτη μας, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει, ολομόναχος στην ουσία, μία μάχη με ένα ολόκληρο σύστημα, που λέγεται ΔΕΗ.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Καραγιάννη, ο οποίος ζει και εργάζεται μαζί με την οικογένειά του στην πόλη του Αγρινίου. Ο κ. Καραγιάννης από τον Νοέμβριο του 2010 δεν έχει προβεί σε πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ, ανταλλάσσοντας παράλληλα και μία αλληλογραφία με την εν λόγω υπηρεσία, όπου εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους κρατά αυτή τη στάση και ζητώντας παράλληλα και εξηγήσεις από τη ΔΕΗ.

Φυσικά, εμείς από την πλευρά μας απλά δημοσιοποιούμε το θέμα, το οποίο ήδη έχει πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Ούτε κρίνουμε εάν είναι ορθή ή όχι η στάση του κου. Καραγιάννη. Δεν μπορούμε όμως να μην παραδεχτούμε ότι η υπόθεσή του μας έχει κεντρίσει εξαιρετικά το ενδιαφέρον, καθώς είναι απορίας άξιο πώς ένας απλός πολίτης έδειξε τόσο θάρρος και πυγμή και εναντιώθηκε στο «μεγαθήριο» ΔΕΗ.

Σαν agriniolife, ούτε προτρέπουμε ούτε αποτρέπουμε κάποιον να ακολουθήσει την ίδια στάση, γιατί αφενός, αντιλαμβανόμαστε ότι ο πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα, αφετέρου ο καθένας έχει κρίση και αποφασίζει μόνος του πώς και τι θα πράξει.

Το χρονικό της υπόθεσης
Μιλώντας με τον κ. Καραγιάννη για την υπόθεση μας εξήγησε ότι όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2010 λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού του. «Οι πολλές υποχρεώσεις, που προέκυψαν, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του ερχομού του παιδιού μας, με ανάγκασε να μην πληρώσω έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά να θελήσω να τον εξοφλήσω μαζί με τον επόμενο» μας εξηγεί. Ωστόσο, δύο μήνες μετά, με το νέο λογαριασμό της ΔΕΗ έρχεται και η πρώτη προειδοποίηση ότι αν δεν εξοφλήσει άμεσα το ποσό, η υπηρεσία θα προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος. Παράλληλα, όπως μας αναφέρει ο κ. Καραγιάννης, στις ειδήσεις αναφέρεται ότι το 1/3 των πολιτών αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, ενώ την ίδια στιγμή η ΔΕΗ ανακοινώνει πως θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των τιμολογίων. Όλα αυτά προκάλεσαν την οργή του κου. Καραγιάννη, ο οποίος αποφασίζει να στείλει μία επιστολή με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της δημοκρατίας, το Ινστιτούτο Καταναλωτή, τη ΔΕΗ φυσικά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τον Συνήγορο του πολίτη. «Δέκα ολόκληρα χρόνια ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας και ήμουν συνεπέστατος απέναντι σε όλες μου τις υποχρεώσεις προς το ΤΕΒΕ, την εφορία κτλ. Πλήρωνα για να μου παρέχει το κράτος τα αυτονόητα, όπως υγεία, παιδεία κτλ. Από τι στιγμή που δε μου τα παρέχει, έπαψα να πληρώνω» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή δεν έλαβε καμία απάντηση και μετά από καθοδήγηση εκπροσώπου του Συνηγόρου του Πολίτη, ο κ. Καραγιάννης έγραψε νέα επιστολή τον Νοέμβριο του 2010, όπου αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στο τι καταλογίζει στους αρμοδίους και για τι τους κατηγορεί. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγιάννης στην επιστολή του έθετε και το καίριο ερώτημα για το ποια νομική διάταξη αναφέρει ότι μπορεί η ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα, τη στιγμή που βιώνει την οικονομική κρίση σε όλο της το μεγαλείο.


Η απάντηση της ΔΕΗ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως γενικόλογη, κάτι που φυσικά δεν ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο τον κ. Καραγιάννη. Ακολουθεί καταγγελία αυτή τη φορά, όπου ο κ. Καραγιάννης χρησιμοποιεί λεγόμενα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Η καταγγελία ωστόσο δεν προχώρησε εκείνο το διάστημα, γιατί θα έπρεπε να καταβάλει και 100 ευρώ ως παράβολο. «Δεν είμαι δικομανής, ούτε ήθελα να πληρώσω για όλη αυτή τη διαδικασία, παρότι ήξερα ότι έχω δίκιο» συνεχίζει. Τη γνωστοποίησε ωστόσο στον Συνήγορο του Πολίτη. «Κανείς δεν περίμενε ότι θα ασχοληθώ τόσο πολύ» μας λέει.

Ακολουθεί ακόμη μία απάντηση από ΔΕΗ και Συνήγορο του Πολίτη για διακανονισμό του χρέους: «Δε με ενδιέφερε ο διακανονισμός. Δεν ήταν αυτό το ζητούμενό μου. Ήθελα να μου απαντήσουν στις καταγγελίες μου» προσθέτει. Παρόλα αυτά επιχειρεί να συνομιλήσει με εκπροσώπους της ΔΕΗ στο Αγρίνιο, για να πάρει την απάντηση ότι η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια ανωτέρων. Οι καταγγελίες συνεχίζονται, έρχεται νέα απάντηση για διακανονισμό του χρέους, ενώ λαμβάνει χώρα και ακόμη μια συνάντηση με εκπροσώπους της ΔΕΗ παρουσία πολλών μαρτύρων αυτή τη φορά, χωρίς όμως και πάλι να βρεθεί λύση.

Από κει και πέρα, ο κ. Καραγιάννης κάνει κάτι εντελώς απρόβλεπτο… στέλνει τον λογαριασμό στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (βλέπε πιο κάτω) ζητώντας του να τον πληρώσει εκείνος! Στη συνοδευτική επιστολή, μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγιάννης χρησιμοποιεί λόγια του κου. Παπούλια από προηγούμενες ομιλίες του, όπως για παράδειγμα ότι «οι προβλέψεις του Συντάγματος δεν είναι κενό γράμμα, ότι τα οικονομικά βάρη κατανέμονται δίκαια , ότι η παιδεία και η υγεία δεν προσφέρονται μόνο στους προνομιούχους». Κάτι που ο κ. Παπούλιας είχε αναφέρει στη γιορτή της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 2010. Το ίδιο συμβαίνει και με τους επόμενους δύο λογαριασμούς.

Η τελευταία απάντηση που έλαβε ήταν στις 24 Αυγούστου 2011, από τον κ. Καρακατσάνη, διευθυντή Διεύθυνσης Πωλήσεων της ΔΕΗ, όπου επαναλαμβάνονται μέσες άκρες όσα αναφέρονταν στις προηγούμενες απαντήσεις.

Και πάλι ο κ. Καραγιάννης δεν επαναπαύεται και συντάσσει μία νέα επιστολή, όπου ρίχνει βολές προς κάθε αρμόδιο. Η επιστολή εστάλη στις 13 Σεπτεμβρίου στις εννέα το πρωί και την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι ο κ. Καραγιάννης δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη ΔΕΗ, όπου τον προειδοποιούν πως αν δεν εξοφλήσει μέσα στην ημέρα το ποσό που οφείλει, την επομένη θα προχωρήσουν σε διακοπή του ρεύματος. «Προφανώς, η τελευταία μου επιστολή τους ενόχλησε, για αυτό με κάλεσαν λίγες ώρες μετά», υποστηρίζει.

Οι πρώτες απόπειρες διακοπής
Στις 16 Σεπτεμβρίου, γίνεται η πρώτη απόπειρα διακοπής του ρεύματος από έναν υπάλληλο. Ο κ. Καραγιάννης το αντιλαμβάνεται, καλεί την Αστυνομία και εν τέλει αποφεύγεται η διακοπή. Στη συνέχεια, κατευθύνεται προς τα Δικαστήρια, όπου, αφού εξήγησε στον Εισαγγελέα τι συνέβη, η καταγγελία του έγινε δεκτή ως αίτηση, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει παράβολο. Λίγες μέρες μετά, δίνεται εντολή για προανάκριση.

Στις 26 Σεπτεμβρίου επανέρχονται δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ αυτή τη φορά για να προβούν σε έλεγχο και κατ’ επέκταση διακοπής της ηλεκτροδότησης. Ξανακαλείται η Αστυνομία και την ίδια ώρα έρχεται συμπτωματικά και η δικαστική υπάλληλος με την κλήση για προανάκριση. Μετά από πολλές συζητήσεις όλοι αποχώρησαν για να επιστρέψουν μετά από δυόμιση περίπου ώρες οι ίδιοι υπάλληλοι, οι ίδιοι αστυνομικοί μαζί με τον αξιωματικό υπηρεσίας αυτή τη φορά. Ζητείται ευγενικά από τον κ. Καραγιάννη να επιτρέψει στους υπαλλήλους να εισέλθουν εντός του χώρου του σπιτιού, αλλά ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Η Αστυνομία, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, δεν μπορεί να επιτρέψει την είσοδο του συνεργείου και έτσι τους καλούν στο Τμήμα για να προχωρήσουν σε καταγγελία κατά του κου. Καραγιάννη.

Για την ώρα, δεν υπάρχει μήνυση κατά του κου. Καραγιάννη από πλευράς ΔΕΗ και πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, στις 26 Σεπτεμβρίου έγινε προανάκριση, οπότε και η ΔΕΗ εξέθεσε τα δικά της επιχειρήματα. Πλέον, αναμένεται ο ορισμός της ανάκρισης, όπου και θα δούμε αν όντως θα απαγγελθούν κατηγορίες κατά της ΔΕΗ ή και ακόμη και κατά της πολιτικής ηγεσίας, αφού και αυτή αποτελεί αποδέκτη των καταγγελιών του κου. Καραγιάννη!

Σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης, ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος: «Πιστεύω ότι θα δικαιωθώ. Διεκδικώ. Δεν παρακαλώ». Δεν θα πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να πάψουμε να είμαστε ρεαλιστές και να μη σκεφτούμε και το ενδεχόμενο να «νικήσει» η άλλη πλευρά, κάτι που για τον κ. Καραγιάννη θα σημαίνει κατάλυση του Συντάγματος: «Το Σύνταγμα λέει ότι μας προστατεύει. Εγώ λέω ότι δεν μπορώ να πληρώσω και ότι όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΗ κατάφαγε τα κέρδη της. Αν δε δικαιωθώ θα σημαίνει ότι το Σύνταγμα καταλύεται και δε μπορεί να με προστατέψει».

Όταν τον ρωτάμε, εάν θα πρότεινε σε κάποιον συμπολίτη του να κάνει ό,τι έκανε και ο ίδιος, η απάντησή του ομολογουμένως μας ξάφνιασε: «Δε λέω σε κανέναν να το κάνει, γιατί ξέρω τι αντιμετώπισα εγώ ο ίδιος. Ο καθένας στις μέρες μας προσπαθεί να φυτέψει στο κεφάλι του άλλου τη γνώμη του. Ο καθένας έχει δική του αντίληψη και καταλαβαίνει. Απλώς γνωστοποιώ το θέμα. Ξέρω ότι υπάρχει φόβος στον κόσμο. Αν φοβούνται όμως, ας σκύψουν το κεφάλι και ας πληρώσουν. Αν όμως κάποιος θέλει πληροφορίες γα το θέμα, πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω».

Μέχρι σήμερα που γράφεται αυτό το κείμενο, για την υπόθεση του κου. Καραγιάννη έχουν ενδιαφερθεί πολλές ομάδες ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και το Συντονιστικό Φορέων του νομού για την αντιμετώπιση των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος έχει προτείνει ναι γίνει μια συνολική αγωγή κατά της ΔΕΗ. Όπως και να έχει, ο κ. Καραγιάννης φαίνεται να έχει δίπλα του πολλούς υποστηρικτές και το θέμα σίγουρα δεν τελειώνει εδώ.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι φυσικά, δεν έλαβε ποτέ απάντηση από τον Πρόεδρο, ενώ παράλληλα η οικία του κου. Καραγιάννη ηλεκτροδοτείται κανονικά μέχρι και σήμερα...

Σ.σ. Στην κατοχή του agriniolife βρίσκεται ολόκληρη η αλληλογραφία που αντάλλαξε ο κ. Καραγιάννης με τη ΔΕΗ και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Εδώ η επιστολή στον Παπούλια μαζί με το λογαριασμό, 3 φορές αποστολή.Με τίτλο το λογαριασμό της ΔΕΗ να πληρώσει ο Παπούλιας.
http://www.agriniolife.gr/web/news/2010-12-23-10-25-51/item/1013.html

ΠΡΟΣ
1.         Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια, Προεδρικό Μέγαρο
2.         Υ.Π.Ε.Κ.Α Υπ΄όψιν υπουργού κυρίας Μπιρμπίλη, 
3.         Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κύριο Γ.Παπανδρέου ,
4.         ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, Υπ’ όψιν προέδρου κυρίου Ν.Φωτόπουλου,
5.         Συνήγορο του Πολίτη, Υπ’ όψιν κυρίας Μπιγιλάκη
6.         Διεύθυνση πωλήσεων ΔΕΗ, Υπ’ όψιν κυρίας Χριστοδουλοπούλου, & κυρίου Καρακατσάνη
7.         Δ.Ε.Η. A.E., Κατάστημα πωλήσεων Αγρινίου, Υπ΄όψιν προϊστάμενου κυρίου Ν.Γ. Κοκόσια

Αγρίνιο, 05 Μαΐου 2011


Κύριε Παπούλια, πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ και συμμερίζεσαι την αγωνία των πολιτών, που γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια, όπως δήλωσες στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σου…γιατί η ΔΕΗ και το ΥΠΕΚΑ δε συμμερίζονται τη φτώχεια στην οποία με οδήγησαν η κακοδιαχείριση, οι αμαρτίες δεκαετιών, τα λάθη και η αμεριμνησία του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας του οποίου μέρος είσαι κι εσύ, όπως και παραδέχτηκες στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σου.

Γι΄ αυτό λοιπόν σου στέλνω να πληρώσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ που δεν μπορώ να εξοφλήσω εδώ και 4 μήνες. Βρίσκομαι σε αδιέξοδο γιατί έχω κληρονομήσει από της προηγούμενες γενιές ένα τεράστιο χρέος, όπως αναγνωρίζεις κι εσύ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σου…οπότε τι να πρώτοπληρώσω; Το χρέος, τη ΔΕΗ ή το γάλα και το ψωμί για την οικογένειά μου όντας φτωχός;

Αν δε θέλεις να πληρώσεις εσύ το λογαριασμό,στείλε τον σε παρακαλώ στο πρωθυπουργό της χώρας κύριο Γ. Παπανδρέου ο οποίος μόλις πριν 20 μέρες, στις 15 Απριλίου 2011 δήλωνε δημόσια για τη δημιουργία κοινωνικού κράτους που προστατεύει τον πολίτη και του διασφαλίζει δικαιώματα. Βέβαια ενδέχεται να έλεγε ψέματα για μια ακόμα φορά, κάτι που είναι συνηθισμένο για αυτόν από την προεκλογική ακόμα περίοδο του 2009 οπότε και αναδείχτηκε πρωθυπουργός.

Αν δε θέλει ούτε ο κύριος Παπανδρέου να πληρώσει το λογαριασμό, στείλε τον σε παρακαλώ στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κύριο Ν.Φωτόπουλο, ο οποίος μόλις πριν 8 μέρες, στις 28 Απριλίου 2011 δήλωνε δημόσια ότι δε μπορούν να δεχτούν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πως θα περάσει απαρατήρητη από τον εισαγγελέα η επικείμενη πώληση του 17% της ΔΕΗ για 400 εκατομμύρια ευρώ…(και συνεχίζω το δικό μου συλλογισμό) την ίδια ώρα που τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ για το 2010 ήταν 557,9 εκατ.ευρώ και το 2009 τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ ήταν 693.3 εκατ.ευρώ. Για τα κέρδη του 2009 το μέρισμα για κάθε μετοχή ήταν 1 ευρώ, ενώ για τα κέρδη του 2010 είναι 0,79 ευρώ. Κέρδη που μοιράζονται μόνο στους ¨μετόχους-επενδυτές¨ και όχι στον ελληνικό λαό, μέρος του οποίου είμαι, και μου ανήκει το 1/11.000.000. της ΔΕΗ, όπως δήλωσε δημόσια και ο πρώην υπουργός οικονομίας κύριος Ν.Χριστοδουλάκης για τον ΟΣΕ, ως ΔΕΚΟ που είναι.

Αντί κερδών,έχω υποστεί αφαίμαξη και είναι προφανές ότι τα μερίσματα προς ¨μετόχους-επενδυτές¨ προκύπτουν από τον υπερδιπλασιασμό της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει επιβάλει το υπουργείο όλα αυτά τα χρόνια και όχι από τις επενδύσεις που απέφεραν κέρδη. Με μία απλή πρόσθεση διαπιστώνω οτι το σύνολο των κερδών της ΔΕΗ, μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, είναι 1,251 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το 49% έχει ήδη ξεπουληθεί για 1,2 δις!!! και τα χρήματα να έχουν τοποθετηθεί στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ!!! Αναρωτιέμαι πως πέρασε και συνεχίζει να περνάει απαρατήρητη από τον εισαγγελέα μια τέτοια διαχείριση-κατάχρηση!!!

Οπότε οι ¨διαμαρτυρίες¨ του κυρίου Φωτόπουλου και των υπολοίπων εργαζομένων στη ΔΕΗ εκφράζονται με συντεχνιακό αυτισμό και αδιαφορία για την κοινωνική πλειοψηφία. Η ευθύνη όμως για τον συντεχνιακό αυτισμό και την ελληνική παρακμή βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη.

Θα σε παρακαλέσω λοιπόν κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας να είσαι συνεπής στο λόγο σου και όχι μόνο να πληρώσεις το συγκεκριμένο λογαριασμό αλλά και τους υπόλοιπους που θα στείλω και το κυριότερο να με προστατέψεις από το ίδιο το κράτος "τον μεγαλύτερο παραβάτη" το οποίο πρέπει να εφαρμόσει και να αποδείξει ότι η ισονομία ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για τους ισχυρούς, ότι οι προβλέψεις του Συντάγματος δεν είναι κενό γράμμα, ότι τα οικονομικά βάρη κατανέμονται δίκαια , ότι η παιδεία και η υγεία δεν προσφέρονται μόνο στους προνομιούχους" όπως δήλωσες στην ομιλία σου στη γιορτή της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 2010.

Αν θεωρείς ότι σε προσβάλω με τα παραπάνω, σε παρακαλώ πολύ να διαβάσεις ξανά την ομιλία σου στις 24 Ιουλίου 2010 στη γιορτή της Δημοκρατίας και το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σου.

Ανδρέας Καραγιάννης

Το Φλεβάρη του 2012 και μετά της δηλώσεις περί ανικανότητας του ανίκανου Χρυσοχοίδη έστειλα και σε αυτόν το λογαριασμό με αντίστοιχη επιστολή ….δε την ανέβασε κανένα…blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.