Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το νέο εξώδικο προς τη ΔΕΗ για το χαράτσι


Κατόπιν και της τελευταίας εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ) που επιβάλλει στη ΔΕΗ να μεταβιβάζει τις πληρωμές του ρεύματος σε πίστωση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (χαράτσι)-[δείτε εδώ: http://dikaex.blogspot.com/2012/03/blog-post_6656.html], επισυνάπτουμε το περιεχόμενο του νέου εξωδίκου προς τη ΔΕΗ. Όσοι κάτοικοι Εξαρχείων, Νεάπολης και Μουσείου θίγονται από αυτή την εξέλιξη ή κινδυνεύουν η ΔΕΗ να τους κόψει το ρεύμα, μπορούν-αφού μελετήσουν το εξώδικο- να προσέρχονται κάθε Τρίτη στο χώρο της συνέλευσής μας να υπογράφουν το εξώδικο αυτό. Απαραίτητο είναι να έχουν μαζί τους ένα λογαριασμό της ΔΕΗ.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 
των 

1) ......................................   ............................., κατοίκου Αθηνών, οδός ...................., αρ. ...................
2) ......................................   ............................., κατοίκου Αθηνών, οδός ...................., αρ. ...................

   ΠΡΟΣ ΤΗΝ 

 Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α..Ε, με έδρα την Αθήνα, επί της οδού Χαλκοκονδύλη 30, όπως νόμιμα εκπροσωπείται. 
    
*********************

Είμαστε μισθωτοί εργαζόμενοι, εργάτες, ιδιωτικοί και δημόσιοι    υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροϊδιοκτήτες, επικαρπωτές και χρήστες διαμερισμάτων που αποτελούν την πρώτη κατοικία μας ή τον απαραίτητο για την εργασία μας επαγγελματικό χώρο. 
Δια της παρούσης, σας ενημερώνουμε ότι δεν πληρώσαμε ούτε θα πληρώσουμε στο μέλλον το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που μας χρεώσατε με τον τελευταίο σας λογαριασμό, επειδή το τέλος αυτό είναι παράνομο, αντισυνταγματικό και εκβιαστικό.
Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί αυτονόητη ηθική επιταγή και καθήκον επιβαλλόμενο από την αξιοπρέπειά μας, να μη συμμετέχουμε «εθελοντικά» στη βίαιη υφαρπαγή όλων των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι η μικροϊδιοκτησία και η ιδιοκατοίκηση. Η υφαρπαγή αυτή σχεδιάζεται και υλοποιείται από τους τεχνοκράτες της εξουσίας, εις βάρος των φτωχότερων και ασθενέστερων τμημάτων της κοινωνίας και υπέρ των ντόπιων και ξένων εκμεταλλευτών μας, που ξεδιάντροπα παριστάνουν από πάνω και τους σωτήρες μας.
Συνεπώς, η άρνηση πληρωμής αποτελεί απλά τη μοναδική μας άμυνα ενάντια στη βάρβαρη απαξίωση της ζωής μας, αφού το τέλος ακίνητης περιουσίας αποτελεί άλλον ένα τρόπο λεηλασίας των εισοδημάτων μας και υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου, μαζί με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την κατάρρευση της παιδείας, του ασφαλιστικού συστήματος και της δημόσιας υγείας, και ό,τι άλλο διαθέτει το οπλοστάσιο των δήθεν σωτήρων μας που συνειδητά έχουν επιλέξει να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση. 
Σας υπενθυμίζουμε το αυτονόητο : το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο και απαραίτητο κοινωνικό αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα, από το οποίο εξαρτάται η καθημερινή μας επιβίωση και η  αποστέρησή του για οποιοδήποτε λόγο, εκθέτει τη ζωή και την υγεία μας σε τεράστιους κινδύνους.  
Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν για την παράνομη πράξη σας να μας χρεώσετε στο λογαριασμό που μας αποστείλατε το τέλος αυτό. Με την ενέργειά σας αυτή γίνατε ήδη άμεση συνεργός σε παράνομες, άδικες και εκβιαστικές πράξεις. 
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ήδη έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ρητά και κατηγορηματικά ότι είναι παράνομη η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, αναγνωρίζοντας πανηγυρικά ότι δεν μπορεί κανείς να μας εκβιάζει με παράνομες απειλές κατά της ζωής μας, προκειμένου να πληρώσουμε οιοδήποτε χαράτσι εμπνεύστηκαν οι απαξιωμένοι στη συνείδηση όλων κυβερνώντες μας.  
Σας καλούμε και πάλι για το αυτονόητο, δηλαδή να συμμορφωθείτε άμεσα με την δικαστική απόφαση του ανώτερου Δικαστηρίου της χώρας, ως έχετε εκ του νόμου υποχρέωση και καθήκον. 
Πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών, πανικόβλητο από τις αντιδράσεις, προσπαθεί ήδη να παρακάμψει τις συνέπειες της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με εκβιαστικές απειλές και δικολαβίστικες και παράνομες ανακοινώσεις, δια των οποίων διακηρύσσει ότι εάν καταβληθεί από τους καταναλωτές μόνο το ποσό του ηλεκτρικού ρεύματος, τότε αυτό θα καταλογιστεί από την εταιρεία σας στο τέλος ακινήτων, με συνέπεια να εμφανίζεται ο καταναλωτής που έχει αρνηθεί να πληρώσει το χαράτσι ότι δήθεν δεν έχει καταβάλει και οφείλει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος.
Στο λογαριασμό που μας αποστέλλετε, υπάρχουν ενσωματωμένες δύο εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις εναντίον μας, ήτοι 1) η απαίτηση της εταιρείας σας για την καταβολή της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος που κάθε φορά έχουμε καταναλώσει, μαζί με τα δημοτικά τέλη και τέλος ΕΡΤ και 2) η απαίτηση του Δημοσίου για την καταβολή του τέλους ακινήτων, η οποία είναι απαίτηση του Δημοσίου και όχι δική σας, απλώς η εταιρεία σας λειτουργεί ως βοηθός είσπραξης και εντολοδόχος του Δημοσίου, σε ό,τι αφορά το τέλος ακινήτων. 
Από τις δύο αυτές εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους απαιτήσεις, σας δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά, ότι εμείς, όπως και πλήθος συνανθρώπων μας που δεν έχουν την πολυτέλεια αποστολής εξωδίκου, επιλέγουμε να εξοφλήσουμε μονάχα την πρώτη απαίτηση, δηλαδή την απαίτηση της εταιρείας σας για την καταβολή της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοτικών τελών και τέλους ΕΡΤ και όχι την απαίτηση του Δημοσίου για την καταβολή του τέλους ακινήτων, την οποία αρνούμαστε και δεν εξοφλούμε. ΄Ο,τι ποσό σας καταβάλαμε ή θα σας καταβάλουμε στο μέλλον, οφείλετε να το καταλογίσετε μόνο στην απαίτηση της εταιρείας σας για την εξόφληση της αξίας του  ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώθηκε.
Εάν η διοίκηση της εταιρείας σας και οι αρμόδιοι υπάλληλοί σας αρνηθούν τον καταλογισμό που εμείς επιλέγουμε και σας δηλώνουμε, και μεταφέρουν αυθαίρετα και παράνομα τα καταβληθέντα ποσά σε λογαριασμό του Δημοσίου για την εξόφληση του τέλους ακινήτων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν διαπράξει και ποινικά αδικήματα, όπως παράλειψη συμμόρφωσης με την δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τον πλέον επαίσχυντο δικολαβίστικο τρόπο που δεν αρμόζει σε υπεύθυνους δημόσιους λειτουργούς, αλλά και υπεξαίρεση της περιουσίας του νομικού προσώπου της εταιρείας σας και απιστία. Εάν φτάσετε και στο σημείο να μας ξαναζητήσετε αχρεωστήτως τα ποσά που ήδη σας καταβάλαμε ή θα σας καταβάλουμε για την εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος, θα έχετε διαπράξει και εις βάρος μας τα ποινικά αδικήματα της εκβίασης και της καταπίεσης.   
Εάν δεν διαβεβαιωθεί από την εταιρία σας, με δημόσια ανακοίνωση, άμεσα, εντός τριών ημερών από τη λήψη της παρούσης, με απόλυτη σαφήνεια και ασφάλεια δικαίου, ότι τα ποσά που καταβάλουμε καταλογίζονται στην εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι στο τέλος ακινήτων, σας γνωρίζουμε ότι δεν μας αφήνετε άλλη επιλογή, εκτός από την γενική άρνηση πληρωμής των λογαριασμών που θα μας αποστείλετε. Υπ΄ ευθύνη σας δηλαδή, θα σταματήσουμε να σας καταβάλουμε οιοδήποτε ποσό, ακόμα και αυτό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αφού δεν θα γνωρίζουμε με ασφάλεια, τί ακριβώς εξοφλείται με τα ποσά που σας καταβάλουμε και πού τα καταλογίζει η εταιρεία σας.  
Σας καλούμε λοιπόν να απέχετε από οποιαδήποτε παράνομη εις βάρος μας πράξη, σας καλούμε να συμμορφωθείτε ουσιαστικά  με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αρνούμενοι τυχόν παράνομες διαφορετικές εντολές, σας καλούμε να διασαφηνίσετε άμεσα τα ανωτέρω με δημόσια ανακοίνωση, σας καλούμε από εδώ και στο εξής να μην εμφανίζετε στους λογαριασμούς που μας αποστέλλετε ως ενιαίο αθροιζόμενο ποσό απαίτησης, την απαίτηση της δικής σας εταιρείας και την απαίτηση του Δημοσίου από το τέλος ακινήτων, αλλά να εμφανίζετε τα δύο αυτά κονδύλια ξεχωριστά και αυτοτελώς και σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που τελικά αποπειραθείτε να μας κόψετε το ρεύμα επειδή δεν πληρώσαμε το παράνομο τέλος, θα προβάλλουμε κάθε νόμιμη άμυνα εναντίον τυχόν παράνομων πράξεών σας, ως έχουμε και εκ του νόμου δικαίωμα. 
Σε περίπτωση που τελικά μας κόψετε το ρεύμα για αυτό το λόγο, σας δηλώνουμε ότι ρητώς επιφυλασσόμαστε εναντίον του νομικού προσώπου της ΔΕΗ Α.Ε., εναντίον των διευθυντών αυτού, των προϊσταμένων των αρμόδιων τμημάτων, των υπαλλήλων ή/και συνεργατών και εργολάβων σας που θα έλθουν επί τόπου να μας κόψουν το ρεύμα, και εναντίον γενικά κάθε υπευθύνου, για οιαδήποτε ζημία μας προκαλέσετε στην υγεία μας και οικογενειακή και επαγγελματική μας ζωή. 
Κατόπιν αυτών, ο κάθε ένας από μας, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε πληρώσει το χρηματικό ποσό που μας χρεώσατε με τον τελευταίο σας λογαριασμό και που αντιστοιχεί μόνο στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και σε διάφορα άλλα τέλη (δημοτικά τέλη και ΕΡΤ), πλην φυσικά του έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Σας δηλώνουμε και πάλι ότι η καταβολή αυτή εξοφλεί την απαίτηση της εταιρείας σας για την εξόφληση της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοτικών τελών και ΕΡΤ και όχι την απαίτηση του Δημοσίου για την εξόφληση του τέλους ακινήτων, την οποία αρνούμαστε. Συγκεκριμένα : 
Η 1η από εμάς ................... ...................., κάτοικος .................. ......, πλήρωσα την ................ σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., το ποσό των ...,.. ευρώ, για τον λογαριασμό που μου αποστείλατε με κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής Νο. .................. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοτικά τέλη και τέλος ΕΡΤ. 
Ο 2ος από εμάς ................... ...................., κάτοικος .................. ......, πλήρωσα την ................ σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., το ποσό των ...,.. ευρώ, για τον λογαριασμό που μου αποστείλατε με κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής Νο. .................. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοτικά τέλη και τέλος ΕΡΤ. 
Ο 2ος από εμάς ................... ...................., κάτοικος .................. ......, πλήρωσα την ................ σε υποκατάστημα της WIND Α.Ε., το ποσό των ...,.. ευρώ, για τον λογαριασμό που μου αποστείλατε με κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής Νο. .................. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοτικά τέλη και τέλος ΕΡΤ. 
.............................................................................................................................     
………………………………………………………………………………….

 Για όλες τις ανωτέρω πληρωμές που μας αναγκάσατε να κάνουμε σε ΑΤΜ και τις οποίες άλλωστε μπορείτε και να επιβεβαιώσετε μέσω του μηχανογραφικού σας συστήματος, είναι στη διάθεσή σας και οι αντίστοιχες αποδείξεις κατάθεσης, εφόσον τις ζητήσετε. Όμως με την καταβολή σε ΑΤΜ,  μας αναγκάσατε να χρεωθούμε  επιπλέον και με προμήθειες στις τράπεζες, για τις οποίες επίσης ρητώς επιφυλασσόμαστε εναντίον σας.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας εναντίον σας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς αυτήν που απευθύνεται, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την παρούσα στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει. 
     Αθήνα, ………………2012 
                  Οι εξωδίκως δηλούντες και διαμαρτυρόμενοι  
 ........................., ........................, 
 ........................., ........................, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.