Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών



Μεταφέρω αρχικά την προσωπική εκτίμηση κάποιου "τρίτου*"
Ο κόσμος δεν ήταν πολύς, περίπου υπολογίζω 600 άτομα. Αλλά πάλι καλά. Υπήρχε όμως παλμός, συνθήματα, διάθεση για κουβέντες, δυναμισμός, αρκετά πανό από διάφορες περιοχές, κάμερες από κάποια κανάλια, μοιράστηκαν και φυλλάδια. Η πορεία έφτασε στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα και έμεινε εκεί αρκετή ώρα. 

Η δική μας εικόνα και εκτίμηση:
Έγινε με μεγάλη επιτυχία η σημερινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύ περισσότερος από τις προσδοκίες των διοργανωτών, κάτι που απέδειξε το λάθος προβλέψεων και εκτιμήσεων διαφόρων που μιλούσαν για ελάχιστη προσέλευση. Να τονίσουμε επίσης ότι υπήρχε πάρα πολύς κόσμος -περαστικοί στην περιοχή- κάτι που βοήθησε σημαντικά στην προπαγάνδιση της διαμαρτυρίας και των αιτημάτων μας. 

Σημαντικό επίσης ήταν το γεγονός ότι το υπουργείο ήταν ανοικτό μεν, φυλασσόμενο από ΜΑΤ δε. Θα μπορούσε να έχει προβλεφθεί αυτό (εμείς σαν συνέλευση το είχαμε προβλέψει σωστά και είχαμε επιμείνει στο συντονιστικό της Ναυαρίνου για αυτό το γεγονός) και να είχε αποφασισθεί η είσοδος στο υπουργείο και η επίδοση ψηφίσματος απο κοινού με άλλες συνελεύσεις.

Οι συνελεύσεις (από το συντονιστικό της Ναυαρίνου) που μετείχαν με οργανωμένη παρουσία, εκτός του Δι.Κ.Α.Εξ (ίσως με την πιο μαζική παρουσία) ήταν από το Πέραμα (Ανοικτή Συνέλευση), τα Πατήσια (Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων), τον Χολαργό (Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου), την Αγία Παρασκευή,  τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ και μέλη από άλλες συνελεύσεις που συμμετείχαν σαν άτομα.

Στη συγκέντρωση προστέθηκε η πορεία άλλων συλλογικοτήτων και συνελεύσεων που είχαν σαν σημείο συνάντησης την οδό Κοραή. Μαχητική και ζωντανή πορεία περίπου 600 ατόμων (και κατά τη δική μου εκτίμηση). Στην πορεία αυτή διάκρινα-αν θυμάμαι καλά-τις εξής συνελεύσεις (ίσως υπάρχουν και άλλες που ξεχνώ):

Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΧΑΪΔΑΡΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Νέου Κόσμου
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Ιλίου
Συνέλευση Νέας Ιωνίας
Λαϊκή Συνέλευσης Καλλιθέας

Κατά τη διάρκεια της πορείας και της συγκέντρωσης η οδός Σταδίου και η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος παρέμειναν κλειστές για την κυκλοφορία.

Η μεγάλη αξία της διαμαρτυρίας έγκειται όχι μόνο στην επιτυχία της για τα δεδομένα της εποχής, αλλά και στον συμβολισμό που είχε: Σε καιρούς άγριας και ύπουλης επίθεσης κατά του λαού, την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να είμαστε σε "διακοπές" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, όχι υπεκφυγές.

Το μήνυμα που πρέπει να σταλλεί στις τρόϊκες είναι ένα και ενωτικό: 
Δεν πάμε διακοπές, είμαστε εδώ.

Η φωτογραφία και το εισαγωγικό κείμενο  είναι από εδώ.


υγ. Να θυμηθούμε ότι η πρόταση για την κινητοποίηση αυτή ήταν επίμονη πρόταση της συνέλευσής μας σε όλες τις συναντήσεις των συνελεύσεων γειτονιάς (Πάντειο, Παιδαγωγικό, πάρκο Ναυαρίνου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.