Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Παρέμβαση κατά των πλειστηριασμών στο κτήριο της Cepal Hellas

Σήμερα πραγματοποιήσαμε κινηματική παρέμβαση κατά των πλειστηριασμών στο κτήριο της Cepal Hellas στη Λεωφόρο Συγγρού-Ν. ΣΜύρνη. Οι λόγοι της παρέμβασης αναλύονται σε κείμενο στη συνέχεια της ανάρτησης.


Εκείνο που κάνει αίσθηση είναι η αντίδραση των καθεστωτικών φυλάδων και των τενεκέδων δημοσιογράφων τους που διαστρέβλωσαν τα γεγονότα σε σημείο οι αφηγήσεις τους να διασκεδάζουν τον κάθε πικραμένο. Οι μπογιές "που πετάξαμε", οι 2 προσαγωγές και άλλα γλαφυρά μόνο από τη φαντασία του κάθε πανίβλακα υποτελούς της κρατικής ασφάλειας θα μπορούσαν να βγούν.

Η αλήθεια είναι ότι την ώρα της αποχώρησής μας κατέφθαναν ομάδες ΔΕΛΤΑ, ειδοποιημένοι από την εταιρεία.

4 links με ρεπορτάζ για να γελάσει κάθε πικραμένος.

Στη φωτο μερικοί από τους "Αγνώστους". Δεν περιλαμβάνονται οι 2 που 
"προσήχθησαν" και αυτοί που "εξαφανίσθηκαν στα γύρω στενά"...

ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης...

"CEPAL Hellas και ALPHA Bank: Κάτω τα χέρια σας από τα σπίτια μας

Η πολυεθνική εταιρεία CEPAL Hellas έξω από τα γραφεία της οποίας διαμαρτυρόμεθα σήμερα δεν είναι απλά μια εισπρακτική εταιρεία. Έχει αναλάβει την υλοποίηση χιλιάδων πλειστηριασμών, πρωτοστατώντας στους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών ακόμη και αξίας 20.000 ευρώ και ξεσπιτώνοντας φτωχοποιημένες οικογένειες που χτυπήθηκαν από την κρίση.

Με την εμφάνισή της στη χώρα μας πριν 2 χρόνια διεκδίκησε και ανέλαβε για λογαριασμό της ALPHA Bank τη διαχείριση αρχικά 7 δις κόκκινων δανείων, στεγαστικών και επαγγελματικών και με άμεση προοπτική τη διαχείριση και τιτλοποίηση όλων των κόκκινων δανείων της ALPHA Bank. Πέραν αυτού έχει αναλάβει και τη διαχείριση όλων των ακινήτων που έχουν εκπλειστηριασθεί.

Αυτοδιαφημίζεται για την αποτελεσματικότητα των μεθόδων της, προβάλλει τις αδίστακτες πολιτικές της για την είσπραξη των “οφειλομένων”. Το προσωπείο της το έχουν ζήσει στο πετσί τους χιλιάδες δανειολήπτες ανά τον κόσμο (Ιβηρική χερσόνησος, Λατινική Αμερική, Ασία, χώρες των Βαλκανίων).

Μέσα στο 2019 που ουσιαστικά ξεκίνησε το “αναπτυξιακό” έργο της στη χώρα μας προωθεί πάνω από 1.200 πλειστηριασμούς ακινήτων, κυρίως πρώτων κατοικιών, η πλειοψηφία των οποίων αφορά ακίνητα αξίας κάτω των 80.000 ευρώ. Δηλαδή εξειδικεύεται σε πλειστηριασμούς φθηνών κατοικιών, γράφοντας στα παληά της παπούτσια κοινωνικές ανάγκες και συνταγματικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη στέγαση. Πρόκειται για ένα εργαλείο αστεγίας, στην υπηρεσία των τραπεζών και των απανταχού κερδοσκόπων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για το διάστημα Σεπτέμβριος 2019-Δεκέμβριος 2019 από τους 2.213 περιπτώσεις πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών της ALPHA Bank, η CEPAL Hellas έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τις 1.127, δηλαδή ποσοστό πάνω από το 50%. Αυτό που οι ελληνικές συστημικές τράπεζες αποφεύγουν για ευνόητους λόγους να κάνουν, παραχωρώντας τον βρώμικο ρόλο σε ξένους πολυεθνικούς εισπρακτικο-τραπεζικούς κερδοσκοπικούς ομίλους.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών αγωνίζεται για την προάσπιση του δικαιώματος στη στέγαση, αγωνίζεται για την αποτροπή της καταλήστευσης λαϊκών κατοικιών και περιουσιών. Το δικαίωμα στη στέγαση και σε κάθε κοινωνικό αγαθό (Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό) είναι αδιαπραγμάτευτο. Σε αυτό τον αγώνα επιδιώκουμε τη συστράτευση όλων όσων αντιστέκονται στην ερήμωση των ζωών μας. Σε αυτό τον αγώνα σας θέλουμε μαζί μας. 

Απαιτούμε: 
-Να σταματήσει η μεταβίβαση όλων των δανείων σε κερδοσκοπικά funds και να νομοθετηθεί η δυανατότητα εξόφλησής τους από τους ίδιους τους δανειολήπτες στην τιμή της μεταβίβασης.
-Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας, με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία. 
-Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 
-Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων.
-Κατάργηση του ιδιώνυμου και παύση των διώξεων σε βάρος των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. 

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.