Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Εξάρχεια: Κατοχή, Τρομοκρατία και Καταστολή.


Η περικύκλωση των Εξαρχείων από 
δυνάμεις των ΜΑΤ 19/2/2012
(...και αφήστε τα Μουσεία στην τύχη τους)

Νεώτερη ενημέρωση: 
-12 διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τα Εξάρχεια.
-60 προσαγωγές από τη γειτονιά.
-135 συνολικά οι "προληπτικές" προσαγωγές στην Αθήνα.
-6 από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


------------------
Τρομοκρατημένες οι δύο κατοχικές τρόϊκες από τη λαϊκή εξέγερση της περασμένης Κυριακής, έκαναν τα πάντα αυτή τη φορά για να περιορίσουν και να καταστείλλουν τη λαϊκή έκφραση μέσω της πορείας διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα.


Σε όλη την Αθήνα και από νωρίς αναπτύχθηκαν σε πρωτοφανή έκταση αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις τρομοκράτησης και καταστολής, όσο καμμία άλλη φορά. Εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις "προληπτικού χαρακτήρα" προσπάθησαν να σπείρουν τον φόβο στους πολίτες της Αθήνας που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν. Αυτό καταγγέλθηκε από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και ήταν πέρα για πέρα αληθινό. Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής το ζήσαμε. Σήμερα τα Εξάρχεια βίωσαν μέρες "επιχειρήσεων αρετής" ή μέρες κατοχικού προγκρόμ. 
Πέραν τούτου για πρώτη φορά και σε τέτοια έκταση υπήρξε και "εμπάργκο' μετακίνησης των πολιτών, μιάς και με αστυνομική διαταγή των κατοχικών δυνάμεων έκλεισαν από νωρίς όλοι οι πλησιέστεροι στο Σύνταγμα σταθμοί του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ.


Τα Εξάρχεια από πολύ νωρίς ήταν στην κυριολεξία περικυκλωμένα από ΜΑΤ και ασφαλίτες. Κάθε δρόμος που οδηγούσε στην πλατεία-όπου υπήρχε η προαναγγελθείσα προσυγκέντρωση του Δι.Κ.Α. Εξαρχείων -είχε αποκλεισθεί "διακριτικά" από τις δυνάμεις καταστολής και τρομοκράτησης. Αυτό αποθάρρυνε πολύ κόσμο στο να προσέλθει στην προσυγκέντρωση αλλά και στο Σύνταγμα. Επίσης όλοι οι δρόμοι προς το Σύνταγμα ήταν ελεγχόμενοι από ΜΑΤ και άλλες ειδικές δυνάμεις  τρομοκράτησης, προβοκάτσιας και καταστολής. Για να φθάσει το μπλοκ της προσυγκέντρωσής μας στο Σύνταγμα έπρεπε ή να περάσει τον "φράκτη" δεκάδων μπλόκων της αστυνομίας ή να αποφύγει μερικά από αυτά με χίλιους δυό ελιγμούς.


Δεκάδες πολίτες της γειτονιάς μας προσήχθησαν με τη βία στην ΓΑΔΑ ως συνήθως ύποπτοι. Μέχρι αυτή τη στιγμή ό αριθμός τους είναι άγνωστος, όπως άγνωστο είναι ποιές από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ο στόχος προφανής, οι προφάσεις χυδαίες, όπως αρμόζει σε κάθε φασιστικό καθεστώς-υπηρέτη κατοχικών δυνάμεων.


Η δοτή των τραπεζιτών-τοκογλύφων κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της είναι σίγουρο ότι θα εξανλήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να πνίξουν κάθε φωνή, για να καταστείλλουν την επερχόμενη εξέγερση του λαού. Τα μέτρα ενάντια στις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις που υπαγορεύτηκαν από την τρόϊκα και "κλώθονται" από τα υπουργεία "Δικαιοσύνης" και Προ-Πο με την συγκατάνευση των χρυσαυγιτών-μελών της Κυβέρνησης θα βρούν ανάχωμα στον αγώνα μας.
(Σύνταξη Θ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.