Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΞΩ Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ! (αναδημοσίευση)


ΕΞΑΡΧΕΙΑ 2012: μεθοδευμένο από την αστυνομία στοίβαγμα τοξικοεξαρτημένων σε κεντρικά σημεία της γειτονιάς, εγκατάλειψη των κατοίκων στο έλεος των συμμοριών, ελεύθερη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών σε πάρκα και πεζοδρόμους, δρόμοι γκέτο, εμπρησμοί αυτοκινήτων, τραμπουκισμοί, ληστείες σε μικρομάγαζα και περίπτερα ...


αν αισθάνεστε, όπως κι εμείς, ότι οι καθημερινές εκδηλώσεις μαφιόζικης βίας δηλητηριάζουν τη ζωή σας και σας καταδυναστεύουν 
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ! 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 7Μ.Μ. 
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ, Ζ. ΠΗΓΗΣ 87 και ΣΜΟΛΕΝΣΚΥ 
  
Μέρα με τη μέρα κάθε πόλη και γειτονιά βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση είναι εμφανείς σε κάθε δρόμο. Πλάι μας οι αποκλεισμένοι πληθαίνουν: Συμπολίτες μας άστεγοι, άνεργοι και πεινασμένοι ψάχνουν σε εισόδους πολυκατοικιών ένα μέρος να ξαπλώσουν και αναζητούν την τροφή τους σε κάδους σκουπιδιών. Άνθρωποι άρρωστοι, εθισμένοι σε ναρκωτικές ουσίες περιπλανιούνται στους δρόμους, θύματα μίας συγκεκριμένης πολιτικής κατάργησης των προγραμμάτων στήριξης και απεξάρτησης.

Παράλληλα, μαφιόζοι κυκλοφορούν στη γειτονιά. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά κοινού ποινικού εγκλήματος που συμβαίνουν τελευταία. Ληστείες, κλοπές, βανδαλισμοί σε καταστήματα και σπίτια, προπηλακισμοί και χειροδικίες, διακίνηση ναρκωτικών και στοίβαγμα τοξικοεξαρτημένων σε δρόμους - γκέτο είναι τα κομμάτια ενός παζλ για τη διάχυση του φόβου στη γειτονιά. Οι πρακτικές αυτές αποτελούν μέρος ενός καλοστημένου παιχνιδιού που το κράτος, οι δημοτικές και κυβερνητικές αρχές και οι μηχανισμοί τους προσπαθούν να στήσουν. Επειδή αυτές γεννιούνται από την κρίση, εμείς δε στοχοποιούμε τα θύματά της και δεν εναποθέτουμε τη λύση του προβλήματος στους δημιουργούς του. Εξάλλου είναι όλοι μέρος του σχεδίου που θέλει μια ολόκληρη γειτονιά και κοινωνία αποχαυνωμένη, τρομοκρατημένη, αδύναμη να διεκδικήσει ακόμα και τα αυτονόητα δικαιώματά της και τελικά χειρίσιμη. 

Η δική μας απάντηση στον φόβο, στον υφέρποντα ρατσισμό προς άτομα και κοινωνικές κατηγορίες είναι η αντίσταση και η αλληλεγγύη!

Δεν εφησυχάζουμε, δεν τρομοκρατούμαστε,  συλλογικά και μαζικά αντιστεκόμαστε! 
Δεν κρύβουμε το πρόβλημα.Το αναδεικνύουμε και το απαντάμε με τον τρόπο που τόσα χρόνια πετυχημένα κάνουμε ... τη συλλογική δράση.


Από: Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.