Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση ΔΕΗ: Στίς εφορίες το οφειλόμενο χαράτσι



Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν μεταβιβαστεί από τη ΔΕΗ οι οφειλές των καταναλωτών για το ειδικό τέλος ακινήτων και πλέον θα διευθετούνται μέσω των εφοριών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ.
Όπως επισημαίνεται στη σημερινή (7 Ιούνη) ανακοίνωση της ΔΕΗ, «στα τέλη Απριλίου έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011» και από τις 30 Απριλίου η ΔΕΗ «διαβίβασε όλες τις οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ, που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος, για είσπραξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών».
 
Η ΔΕΗ σημειώνει ότι μετά την 1η Μαΐου τυχόν ανεξόφλητη οφειλή του ειδικού τέλους ακινήτων πρέπει να διευθετείται μέσω των ΔΟΥ και για το λόγο αυτό η επιχείρηση πίστωσε από τις 30 Απριλίου το λογαριασμό κάθε πελάτη που είχε οφειλή με το αντίστοιχο ποσό της οφειλής του, προκειμένου να μηδενισθεί η οποιαδήποτε σχετική χρέωση μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Διευκρινίζει δε, ότι η πίστωση για όσους πελάτες όφειλαν το ειδικό τέλος ακινήτων, εμφανίζεται διακριτά  στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Μαΐου 2012.
 
Τονίζει επίσης, ότι στις περιπτώσεις πελατών οι λογαριασμοί των οποίων περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές του ειδικού τέλους και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου, το ποσό που κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ειδικού τέλους θα πιστωθεί στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.
 
Σημειώνει τέλος, ότι οιοσδήποτε από τους πελάτες αυτής της κατηγορίας επιθυμεί να του επιστραφεί το πιστωθέν ποσό νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, μπορεί, εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά του, ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να εισπράξει άμεσα το σχετικό ποσό με την προσκόμιση  ενός πρόσφατου λογαριασμού και την ταυτότητά του.

Σημείωση διαχειριστή: Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει και πάλι το θέμα με το χαράτσι. Αν επαληθευθεί στην πράξη η ανακοίνωση, τότε η ΔΕΗ φαίνεται να υπαναχωρεί από τις πρόσφατες κατευθύνσεις και πρακτικές της διοίκησής της που μεταβίβαζαν το ποσό (ολικώς ή μερικώς) του ρεύματος στο χαράτσι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το απλήρωτο και "οφειλόμενο" χαράτσι θα μεταβιβασθεί στο ΚΕΠΥΟ του Υπουργείου Οικονομικών και από εκεί στις εφορίες των "οφειλετών". Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία η μη-συμπλήρωση του κωδικού 205 στις φετεινές δηλώσεις. Σχετικά εδώ. Άλλωστε αυτή η μεταφορά του ποσού του χαρατσιού στις εφορίες προβλέπεται από το νόμο 4059 για το χαράτσι.
Τέλος "καλό" ; ίδωμεν.

πηγή:http://www.newskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.