Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η σημερινή πορεία και τα φρεσκο-ληγμένα χημικά του κυρ-Φώτη

Πήγαμε κι' εμείς στη διαδήλωση, όχι που θα καθόμαστε. Σαν Δι.Κ.Α εννοώ. Με το πανώ μας και με τους πιστούς μας. 


Οι πιο πολλοί μάς απάτησαν με άλλες "αγάπες" τους. Δεν πειράζει, ένας είναι ο σκοπός, ένα είναι το "κόμμα".

Ο κόσμος πολύς. Το διέκρινα στην ικανοποίηση όλων. Και το άκουσα και στα ΜΜΕ. Και όπως πάντα οι γνωστοί-"άγνωστοι" που, αφού συγκεντρώθηκαν στα πέριξ του Μουσείου, ξεκίνησαν οργανωμένοι για το σχέδιό τους, για το "μεροκάματο". Πέρασαν μπροστά από χιλιάδες από εμάς, έτρεξαν μπροστά, θέλοντας να μπούν επικεφαλής της πορείας για να την διαλύσουν ολόκληρη και να μη φθάσει κανείς στο Σύνταγμα. Κάπου στη Σταδίου τους στάμπαραν οι δεητζήδες της ΓΕΝΟΠ και προσωρινά ανέκοψαν τη φόρα τους.

(Μια απορία: καλά, κανείς δεν έχει τις ελάχιστες γνώσεις σημειολογίας να διακρίνει αυτά τα άτομα πριν επιδοθούν στο έργο τους ; Τους βλέπεις, φυσιογνωμικά κάνουνε μπαμ. Και δεν αναφέρομαι στους συνήθως αφελείς μπαχαλάκηδες που τους ακολουθούν, αλλά σε πιο πολιτικά νοήμονες: οργανώσεις, συνδικάτα, συλλογικότητες που βαδίζουν πλάϊ τους). Πάντως μια αρχή έγινε από τη ΓΕΝΟΠ.).

Και βέβαια πολλά τα "βαρελότα" :κροτίδες, ασφυξιογόνα, δακρυγόνα. Που πέφταν ανάμεσα στον κόσμο από τους μπάτσους.  

Σταδίου και Βουκουρεστίου, και ενώ τα μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μεταξύ τους ένα μικρό κενό 5 μέτρων, οι μπάτσοι έρριξαν δύο "δυναμίτες" που μας ξεκούφαναν. Σκοπός ήταν να σπάσουν το μπλόκ στα δύο για να το διαλύσουν. Κατάλαβαν τί έκαναν και σε ποιούς και μετά συνιστούσαν ..ψυχραιμία.

Τα ξενοδοχεία, πίσω η Βασ. Σοφίας  φυλάγονταν από δεκάδες διμοιρίες "αστακών".


Σε πείσμα όλων η πορεία συνεχίστηκε περνώντας κάτω από την μπαρουτοκαπνισμένη πλατεία Συντάγματος, συνέχισε Φιλελλήνων και μέσω Ξενοφώντος και Αμαλίας, φθάσαμε μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη.  Θάλαμος αερίων. Και δεν είχες που να πατήσεις από τα χημικά. Ευτυχώς που είχαμε οργανωθεί. Μάσκες, μάλοξ μαντήλια και τα τοιαύτα.




Κείνο που δεν μ' άρεσε ήταν τα συνθήματα για τον κυρ-Φώτη Κουβέλη. Εξέφραζαν την αχαριστία των διαδηλωτών, κάτι που με εξόργισε.  Ιδού ο λόγος, ιδού και η απόδειξη:


Σκύβω προσεκτικά πάνω σ' αυτό το κουτί και διαβάζω την ημερομηνία λήξης: Ιούνιος 2012, (κρίμα που η φωτογραφική μου μηχανή με πρόδωσε και δεν φαίνεται καθαρά η ημερομηνία). Φρεσκοληγμένο πράμα. Είναι μια πρόοδος κι' αυτό, ας μην είμαστε αχάριστοι προς τον κυρ-Φώτη. Τόσα χρόνια μας είχανε ρημάξει στη μπαγιατίλα.

Πιο αισιόδοξοι προχωράμε, πολλοί, μαζί, οργανωμένα. (δεν μας τρομάζουν των μπάτσων τα βόλια, τραγούδαγα).



Έως κάτω, στο πανεπιστήμιο. Εμείς στρίψαμε κατά τα μέρη μας. Στην πλατεία οι "μεροκαματιάρηδες" χτυπάνε υπερωρίες. Χαμός.
υγ. Μου έμεινε μια θλίψη, βλέποντας τους μπάτσους 10 μέτρα από την πλατεία.
Θ.

4 σχόλια:

  1. Οι μαύροι επιχείρησαν να μπουν στα μπλοκ των εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ αρχικά και της ΔΕΗ πιο μπροστά. Οι αλυσίδες των εργαζόμενων σε αυτά τα μπλοκ τους σταμάτησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.κ.
    Ευχαριστώ για την πληροφορία.

    Καλό σου βράδυ και καλή ξεκούραση !

    Σημείωση: Λέγοντας "οι μαύροι" ο/η σχολιαστής εννοεί τα "παιδιά με τα μαύρα ρούχα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεος με την αναπαραγωγή της γλώσσας των μήντια, άκου εκεί "γνωστοί-αγνωστοί"!, και με την προβοκατορολογία.

    Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι στις κινητοποιήσεις στις οποίες δραστηριοποιήστε συμμετέχουν πολλοί εξ αυτών που υποτιμητικά αποκαλείτε
    "μαύρους", όπως έχουν συμμετάσχει και σε μαζέματα της συλλογικότητάς σας.

    Αλήθεια, η ανακοίνωση αυτή εκφράζει συνολικά το Δι.κ.α.εξ. ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε Καλημέρα,
    Δεν μπορώ να ανιχνεύσω που βρήκατε στην ανάρτηση τον όρο "μαύροι". Ίσα-ίσα σε σχόλιο του/ης κ.κ. φροντίσαμε να ορίσουμε τον όρο σύμφωνα με τη στενή έννοια που απέπνεε το σχόλιο.

    Δεν γνωρίζω λοιπόν που βρίσκεται το υποτιμητικό. Αν εσείς το ανιχνεύετε ευχαρίστως θα το ασπασθώ.

    Η γλώσσα των media που "αναπαράγουμε" δεν μίλησε ποτέ για "γνωστούς-αγνώστους" και πολύ περισσότερο δεν θέλησε ποτέ να τους αγγίξει από κάθε άποψη. Ξέρουμε όλοι και σείς φαντάζομαι ποιούς εννοούμε. Και για την ιστορία ο όρος έχει πατέρα την αριστερά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με φέρνει σε πλεονεκτικότερη θέση.

    Μου καταλογίζετε προβοκατορολογία. Μιας και παρακολουθείτε τις δραστηριότητές μας όπως λέτε, μπορείτε να μου πείτε έστω και κάποιο άλλο παράδειγμα ; Στις 500 σχεδόν αναρτήσεις μας είδατε πολλή προβοκατορολογία ;

    Το blog ως επί το πλείστον αναδημοσιεύει κείμενα, αναφέροντας ρητά την πηγή. Όσες φορές δημοσιεύει κείμενα μελών του Δι.Κ.Α. Εξ. αυτά είναι ενυπόγραφα και δεν εκφράζουν τη συνέλευση, όπως άλλωστε και οι εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις.

    Στο blog αναρτώνται κείμενα που -κατά την ταπεινή μας γνώμη- εμπλουτίζουν τη σκέψη, εξοστρακίζουν τον ξύλινο λόγο, αποποιούνται τη συνθηματολογία. Κείμενα από ένα ευρύ φάσμα ιδεών της όλης αριστεράς -ακόμη και "μαύρων"συγγραφέων. Γι' αυτά τα κείμενα δεν έγινε καμμία συνέλευση, δεν ζητήθηκε κανενός το κεφάλι. Γιατί πολύ απλά μέχρι στιγμής όλοι ασπαζόμαστε το δικαίωμα στο λόγο, (θέλω να πιστεύω), απορρίπτουμε την "οργισμένη" σκέψη.

    Ρωτάτε αν το κείμενο εκφράζει τη συνέλευση. Σας απάντησα. Η συνέλευση δεν είναι ιερά εξέταση ιδεοκάθαρσης, δεν είναι τόπος ξεκαθαρίσματος. Είναι συνέλευση για να παλέψει για συγκεκριμένα κοινωνικά προβλήματα, να ενώσει και όχι να διασπά, να κερδίσει τη μάχη με το χρόνο και όχι να αυτομαστιγώνεται στους λαβύρινθους της ιδεολογικής αυτοκάθαρσης.

    Και επί πλέον σαν κείμενο ενυπόγραφο, σαν άποψη ενός μέλους της (αλήθεια για τα κείμενα εκείνων που δεν έχουν πατήσει ποτέ στη συνέλευση ζητήσατε ποτέ έγκρισή της ;), δεν τίθεται θέμα απόφασης για το κείμενο. Αν εσείς επιθυμείτε να θέσετε το θέμα της "προβοκατορολογίας" από μεριάς μου, ευχαρίστως ! Ελάτε στη συνέλευση και θέστε το.
    Θ.

    υγ. πάντως για τα "άτομα" που περιγράφω στο κείμενο ότι κάνουνε μπαμ ότι δεν είναι καν σκεπτόμενα άτομα, σε μια από τις επόμενες κινητοποιήσεις να δούμε πως θα μπορέσω να σας τα δείξω. Για πληροφόρησή σας πάντως μαζεύονται σε κάθε κινητοποίηση μεγάλη στις "σκιές" του Μουσείου. και προχθές τα παρακολουθούσα να τρέχουν όλοι μαζί να μπούν επικεφαλής της πορείας, αθόρυβα, οργανωμένα και ...διακριτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.