Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Δεν έχουμε... δε δίνουμε -Στα 56,7 δις οι ανείσπρακτες οφειλές! (αναδημοσίευση)


από giorgossarris

Μερικά πραγματικά τρομερά στοιχεία:

Αλλα 13,2 δις προστέθηκαν στο βουνό* των οφειλών στις εφορίες και στις πλάτες φορολογουμένων τον προηγούμενο χρόνο! Από αυτά το Δημόσιο κατάφερε να ειπράξει μόλις 1,4 δις! (δηλαδή έμεινε υπόλοιπο ανείσπρακτων για το 2012 11,8 δις)*

Για να δούμε που πάει το πράγμα δίνουμε τους αριθμούς των προηγούμενων ετών.
Συσωρευμένες Ανείσπρακτες οφειλές 2010: 39 δις!
Συσωρευμένες Ανείσπρακτες οφειλές 2011: 45 δις!!
Συσωρευμένες Ανείσπρακτες οφειλές 2012 : 56,7 δις!!!

Το τελευταίο νούμερο είναι περίπου όσο είναι...τα ετήσια έσοδα του προυπολογισμού.
Ένα παρόμοιο νούμερο εμφανίζεται επίσης ως κόκκινα δάνεια των τραπεζών, μη εξυπηρετούμενα δηλαδή. Με λίγα λόγια ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον να δώσουν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να τους ζητάει.

Η τρόικα πρέπει να πούμε ότι ζητά τήρηση των συμφωνηθέντων και είσπραξη με "κάθε νόμιμο τρόπο" των οφειλόμενων. Απαιτεί "αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων"με κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, μισθών, συντάξεων, λογαριασμών κλπ.

Για να μην ξεχνιόμαστε υπάρχουν και οι ρήτρες αυτόματης ενεργοποίησης νέων μέτρων σε περίπτωση που δεν θα πιάνονται οι στόχοι που ψηφίστηκαν από τα 3 κόμματα πρόσφατα. Μιλάμε δηλαδή για πολιτικές υπέρ του λαού με το λαό στον τοίχο. Δημοκρατία, κοινωνική ευαισθησία, συνεννόηση είναι το τρίπτυχο με το οποίο βαδίζει η κυβέρνηση που διαμαρτύρεται για ...τη βία της χύτρας ταχύτητος και των γκαζακίων, ενώ ο λαός είναι αντιμέτωπος με πραγματική και φριχτή βία.

Κατά τα άλλα τα πράγματα πηγαίνουν καλά, και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουμε στις αγορές οσονούπω. Ειπαμε, η αισιοδοξία είναι δωρεάν. Το να τηρηθεί μεχρι κεραίας το μνημόνιο σημαίνει ζωές και περιουσίες, που αποκτήθηκαν με ιδρώτα και αίμα, να παραδοθούν κυριολεκτικά στην πυρά.

Η σωτηρία είναι σωτηρία όμως. Αν αυτό σημαίνει το χαμό κάποιων ομάδων τι να κάνουμε. Δε θ'ασχοληθούν τώρα και με τις μειοψηφίες. Το θέμα είναι να σωθεί η πατρίς!

Υ.Γ: Ενα άλλο στοιχείο που μου έκανε εντύπωση και δίνει έναν επιπλέον τόνο αισιοδοξίας είναι κι αυτό: Εκτός από το 1,5 εκ. ανεργων άλλες 450000 εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν τουλαχιστον 6 μήνες! Αυτοί δεν είναι άνεργοι, δουλεύουν, αλλά δεν...
Τόσο καλά.

Σημείωση του διαχειριστή: Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο δημιουργήθηκαν ανείσπρακτες οφειλές κατά το 1/4 των συνολικών, δηλαδή αυτών που συσωρεύτηκαν εδώ και δεκαετίες ! Τα συμπεράσματα εύκολα. Ο τρόμος τους είναι αυτός, τα ΕΣΟΔΑ. Για να πληρώνουν τους τοκογλύφους και τους υποτακτικούς τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.