Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κύπρος, γιατί έτσι μας αρέσει (αναδημοσίευση)

Πως τους είδατε τους φίλους μας τους Ευρωπαίους; Χαϊλίκια έτσι; Όχι σαν τα δικά μας που χρειάστηκαν δύο κυβερνήσεις και τρία μνημόνια για να φτάσει ο κάθε ξυπόλυτος να λέει στον αξιότιμο κύριο Σόιμπλε “Δε με φτάνουν”, “Δεν έχω άλλα” και το πιο προχωρημένο “ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος” και να παιδεύονται σήμερα τρεις άνθρωποι, Σαμαράς Βενιζέλος και Κουβέλης, να μας τα πάρουν με το ζόρι.

Δεν έκλεισε βδομάδα από την ημέρα που δήλωσε ο Γιούνκερ: “Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ το σχέδιο που επιλέχθηκε για την Ελλάδα” και μπήκανε στην Κύπρο με τα κουστούμια και τις ανθοδέσμες τους όπως ο περίφημος ληστής με τις γλαδιόλες και σήκωσαν όλες τις καταθέσεις του κόσμου. Και όποιος ρωτήσει το γιατί, θα λάβει σαν απάντηση το γνωστό “Γιατί ΈΤΣΙ”. 

Αυτό που εννοούσε βέβαια ο Γιούνκερ ήταν το εξής: “Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τις μαλακίες που κάναμε στην Ελλάδα και μας βγαίνει σήμερα η Παναγία να τους πάρουμε ένα ευρώ. Στην Κύπρο θα τους τα πάρουμε τώρα που είναι ακόμη ζεστά στις τράπεζες” Κι έχει και δίκιο ο άνθρωπος γιατί το δις εξ εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Τώρα με την εμπειρία που έχουν από εμάς, ξέρουν. Τί να κάθεσαι να περιμένεις να σου δώσει ο άλλος φόρους και χαράτσια ΑΦΟΥ πληρωθεί; Κι άμα έχει έτσι; Γιατί άμα δεν έχει, όπως οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα, παίρνεις τα @@ μου. Γι αυτό λοιπόν και αυτοί αποφάσισαν να πάρουν μόνοι τους όσα γουστάρουνε κατευθείαν από τις καταθέσεις και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Όχι, θα κάθονται να παρακαλάνε τους πεζεβέγκηδες. Αμ δε σφάξανε.

Γιατί έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές φιλαράκο. Από μέσα προς τα έξω, όχι από έξω προς τα μέσα. Αν θέλεις χοντρή μπάζα δεν εισβάλλεις με τα καλάσνικοφ στην τράπεζα. Αυτά είναι για τα πιτσιρίκια και τους ερασιτέχνες, χώρια που κινδυνεύεις να σε κάνουν και μαύρο στο ξύλο τίποτε κομπλεξικοί μπάτσοι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις ήδη υπό τον έλεγχο σου την τράπεζα και να πεις θέλω 6.7% ή 9.9% ή ένα ποσοστό που θα σου έρθει εκείνη την ώρα στο κεφάλι και απλά να το ψιθυρίσεις στο αυτί του υφισταμένου σου πρωθυπουργού και εκείνος με τη σειρά του το πρώτο ωραίο τριήμερο που θα σκάσει, να πάει κατευθείαν στις τράπεζες και να δώσει εντολή να κλείσουν τις πόρτες και να αρχίσουν το μέτρημα. Απλές και καθαρές δουλειές και χωρίς να κουνηθείς από τη θέση σου. Γιατί όπως έχει δείξει η εμπειρία δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Το μόνο πρόβλημα μετά είναι να πεισθούν και οι καταθέτες ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό τους. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτε. Τη δουλειά αυτή θα την αναλάβουν τα ΜΜΕ και έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Σκέφτομαι μερικές φορές πως θα μας φαντάζονται οι άνθρωποι του μέλλοντος έπειτα από καμιά εκατοστή χρόνια. Θα λένε κοίτα να δεις τι ζώα υπήρχαν τότε, που κάθονταν και τους παίρναν ότι παρήγαγαν με κόπο και ιδρώτα και όχι μόνο δεν ξεσηκώνονταν, αλλά υπήρχαν και μερικοί που έλεγαν και ευχαριστώ από πάνω. Σίγουρα θα μας βλέπουν όπως βλέπουμε σήμερα εμείς τους χωρικούς το Μεσαίωνα. Ολίγον τι αγαθούς, για να μην πω τίποτε χειρότερο και παρεξηγηθούν μερικοί.

Το πιο γελοίο με την Κύπρο είναι ότι τους φοβερίζουν ακόμη με την έξοδο από το ευρώ. Ρε τι γέλια ! Καλά, αυτοί στην Κύπρο είναι και νιάτα, δεν ξέρουν ακόμη τι τους περιμένει. Για ρώτα κι εμάς που ούτως ή άλλως δεν πληρωνόμαστε (σε ευρώ) να δεις τι θα σου πούμε. Χεσμένο το έχουμε το ευρώ. Γιατί έτσι είναι, άμα δεν πληρώνεσαι σε νοιάζει σε τι νόμισμα δεν θα έχεις να φας; Δεν σε νοιάζει. Και γιέν να είχαμε, πάλι πείνα θα έπεφτε.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης αποφάσισε κατόπιν προτροπής του Ρώσου πρόεδρου να βάλει μία γερμανική σημαία στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου για να μην μπερδεύονται τώρα το καλοκαίρι οι τουρίστες για το ποια αποικία έχουν επισκεφτεί.

Ερώτηση προς τον Κυπριακό λαό: Πως γίνεται μία χώρα που έχει κοιτάσματα υδρογονανθράκων (για να μην πω υδατανθράκων και έχουμε κλάματα) πάνω από 600 δις, να μπορούν να την πείθουν ότι είναι χρεοκοπημένη και εκείνη να το πιστεύει;

Αλλά μάλλον αντίθετα πάει. Επειδή ακριβώς υπάρχουν αυτοί οι υδρογονάνθρακες χρειάζεται να πειστεί η χώρα ότι είναι χρεοκοπημένη.

Άντε γεια και όταν κάποια στιγμή ξυπνήσουμε με το καλό, θα δούμε τι μπορεί να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.