Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Των οικιών ημών εκπλειστηριαζομένων, άδομεν...


άσματα κάπηλα

Αγρόν ηγόρασα και έχω ανάγκην εξελθείν και ιδείν αυτόν. 
Ερωτώ σε, έχε με παρητημένον. Και έτερος είπε. 
Ζεύγη βοών ηγόρασα πέντε, και πορεύομαι δοκιμάσαι αυτά. 
Ερωτώ σε, έχε με παρητημένον. 
Και έτερος είπε. Γυναίκα έγημα, και δια τούτο ου δύνομαι ελθείν.
από την παραβολή του Μεγάλου Δείπνου 

Κάπως έτσι χάθηκε και ολοκληρωτικά ο πόλεμος, αφού ήδη χάνονταν η μια μετά την άλλη όλες οι μάχες, ελλείψει μαχητών.

Τώρα ας απολαύσουμε το επέκεινα της ήττας και τα ασυγχώρητα της μωρίας και του φιλοαυτισμού μας. Ας εισπράξουμε τοις μετρητοίς τη μεγαλύτερη ήττα των τεσσάρων τελευταίων ετών. Γιατί δεν καταλάβαμε ότι στις μέρες αυτές νομοθετήθηκε ό,τι πιο επώδυνο στη διάρκεια της μνημονιακής τετραετίας. Και κάνει ακόμη πιο επαίσχυντη την ήττα μας το γεγονός ότι χάσαμε από τα δικά μας λάθη, τη δική μας ανικανότητα ή οποιοδήποτε άλλο "χάρισμά" μας.

Τα δύο νομοθετήματα που ψηφίσθηκαν χθές από τη Βουλή είναι η οριστική ταφόπλακα της υπόστασής μας, είναι το θανατηφόρο χτύπημα στις ζωές μας. Κανένα άλλο νομοθέτημα της τετραετίας αυτής δεν προέβλεπε τέτοιας ληστρικότητας μέτρα. Και όμως... άδομεν.

Ο φορολογικός νόμος, εκτός της θεσμοθέτησης ενός σχεδίου σταδιακής απαλλοτρίωσης της ακίνητης περιουσίας όλων των ελλήνων μέσω της υπερφορολόγησης, εκτός της θεσμοθέτησης ενός σχεδίου διευκόλυνσης της συγκέντρωσης αυτής της περιουσίας σε χέρια ολίγων μέσω της μείωσης της φορολογίας των μεταβιβάσεων, προβλέπει έκτακτες νομοθετικές και εκτελεστικές εξουσίες στο οπλοστάσιο του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, εξουσίες που καταπατούν και ευτελίζουν το Σύνταγμα και αφοπλίζουν εκ προοιμίου  κάθε πολίτη να αντιταχθεί με νόμιμα μέσα στην επιχειρούμενη υφαρπαγή κάθε εναπομείναντος περιουσιακού του στοιχείου. 

Και δεν είναι παρηγοριά η διαγραφή του Πολύδωρα που μας πρόσφερε ο Αντωνάκις ομού με τον διαγραφέντα. Γιατί ακούω και βλέπω ότι οι πάντες χθές και σήμερα ασχολούμεθα με τη διαγραφή του Πολύδωρα, θεωρώντας πως πια η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια και πως πλησιάζει το τέλος της. Ξεχνάμε πως με μερικά εκατομμύρια ευρώ η κυβέρνηση μπορεί να βγάλει μερικές δεκαετίες ακόμη. Όπως ξεχάσαμε ότι ο Βύρωνας ήταν ανέκαθεν ένας από τους λαγούς της δεξιάς που έχουν αναλάβει να επανασυνδέσουν την "εθνιική παράταξη", κάτι σαν τους άλλους λαγούς που κινούνται στην αριστερά.

Να ευχαριστήσουμε λοιπόν την κυβέρνηση που δεν μας άφησε το Σαββατο-Κύριακο χωρίς δουλειά. Όπως δεν μας αφήνει εδώ και τέσσερα χρόνια τώρα, βάζοντάς μας την καθημερινή ατζέντα μαζί με τη χρυσή αυγή.

Άντε να δούμε σε ποιά κλουβιά θα άδουμε, νοιώθοντας και λεύτεροι από πάνω.
Άντε να δούμε χωρίς στέγη και χωρίς νού σε ποιούς θα "τραγουδάμε". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.