Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Εξάρχεια: φωτογραφίες από την πορεία ενάντια στις μαφίες και την καταστολή


Πάνω από 2.500 κάτοικοι, εργαζόμενοι και φίλοι της γειτονιάς μας πήραν μέρος στη μεγαλύτερη ίσως πορεία που έχει γίνει ποτέ στα Εξάρχεια ενάντια στην καταστολή του κράτους, τις μαφίες του παρακράτους και τα ναρκωτικά. Χαρακτηριστικό της μαζικότητας και της συμμετοχής των κατοίκων ήταν το γεγονός ότι ενώ η κεφαλή της πορείας είχε μπεί στην οδό Τζωρτζ το τέλος της ήταν ακόμη επί της Θεμιστοκλέους-πάνω από το Κ-ΒΟΞ.

στην οδό Στουρνάρη

Και να σκεφτούμε ότι την ίδια ώρα πάρα πολλοί κάτοικοι και μέλη πολιτικών κομμάτων της αριστεράς μετείχαν στην πορεία των καθαριστριών από το Σύνταγμα προς την πλατεία Κλαυθμώνος.

Με κύριο σύνθημα "Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, όχι στη καταστολή και τη μαφία" πορεύτηκαν από την πλατεία και τους δρόμους Στουρνάρη, Τζώρτζ, Σολωμού, Σουλτάνη, Κωλέττη, Μεσολογγίου, Τζαβέλα, Ζωοδ. Πηγής, Καλλιδρομίου, Θεμιστοκλέους απ' όπου η συγκέντρωση κατέληξε στην πλατεία, όπου έγινε η προγραμματισμένη λαϊκή συνέλευση. 

Στη συνέλευση τονίσθηκε το μεγάλο πολιτικό πλεόνασμα που απέδοσε η ενωτική αυτή δράση και η ανάγκη αυτό το πλεόνασμα να μην σπαταληθεί, παρά να αξιοποιηθεί πάρα πέρα με τον προγραμματισμό κοινών δράσεων (πολιτιστικών και κινηματικών) κατά των μαφιών και των πολιτικών καταστολής στην περιοχή.

στην οδό Στουρνάρη

Στη συνέλευση πήραν το λόγο πολλοί κάτοικοι, διατυπώνοντας εμπειρίες αλλά και προτάσεις για τη συνέχιση του αγώνα που ελπιδοφόρα ξεκίνησε με τη μεγάλη και αγωνιστική πορεία. Σύντομη παρέμβαση για την ανάγκη δράσεων κατά του φασιστικού φαινομένου έκανε ο Περικλής Κοροβέσης.

στην οδό Στουρνάρη


Συμφωνήθηκε και εξαγγέλθηκε νέα λαϊκή συνέλευση για την επόμενη Πέμπτη 12 Ιούνη πάνω στην πλατεία, όπου θα συζητηθούν διεξοδικότερα οργανωτικά θέματα και θα κατατεθούν προτάσεις για υλοποίηση.

στην οδό Ζωοδόχου Πηγής

Η συνέλευση έληξε λίγο μετά τις 9 το βράδυ μιας και στο χώρο ήταν προγραμματισμένη από μέρες πριν μεγάλη συναυλία.

Δίνουμε όλοι και πάλι το δυναμικό μας παρόν την Πέμπτη 12 Ιούνη ώρα 8.00 μ.μ. πάνω στην πλατεία αλλά και καθημερινά, διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν.

Πιο συγκεκριμένα και μέχρι την επόμενή μας συνάντηση θυμίζουμε την έκθεση βιβλίου το Σάββατο 7 Ιούνη από ώρα 12.00 πάνω στην πλατεία, και τις αγωνιστικές παρουσίες μας την  Παρασκευή 6 Ιούνη και Σάββατο 7 Ιούνη κατά τις 9 το βράδυ στον πεζόδρομο Θεμιστοκλέους και Δερβενίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.