Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Αγροτο-τουρισμός στο ...πάρκο της Ναυαρίνου


Ιούλης, σκληρός ο μήνας με τα περιβόλια. Ήλιος που πέφτει κάθετα, θερμοκρασίες που τσακίζουν τη φρεσκάδα της άνοιξης, κόσμος που αραιώνει για να δροσιστεί εκτός πόλης. Και το περιβόλι μας νοιώθει μοναξιές, τα δέντρα πασχίζουν μόνα τους πολλές φορές να τη βγάλουν καθαρή. Αλλά ζητάνε και τη δική μας αλληλεγγύη. Μέχρι τουλάχιστον να ριζώσουν βαθειά.

Μια βόλτα είτε πρωϊνή, είτε βραδυνή στο πάρκο δεν είναι άσχημη ιδέα. Ειδικά γι' αυτούς που ξεμένουν στην πόλη. Βόλτα ανέξοδη και με πολλές εκπλήξεις καμμιά φορά. Χώρια οι προβολές ταινιών κάθε Τετάρτη ή άλλες εκδηλώσεις.

Κάθε Κυριακή πρωί λοιπόν μαζευόμαστε και κανονίζουμε τις βάρδιες ποτίσματος για όλη τη βδομάδα. Τα ποτίσματα γίνονται κάθε Κυριακή πρωί, κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα. 

Τα δέντρα είναι πολλά και το περιβόλι μας με τα κηπευτικά και τα βότανα μεγάλο πια. Θέλει χέρια, θέλει όρεξη και αφοσίωση το πότισμα.

Έτσι όσοι ενδιαφέρονται ας έρχονται κάθε Κυριακή από τις 10.30 πρωί και μετά να μεγαλώσει η παρέα των ποτιστάδων. Και ίσως να μάθουν και κάτι περισσότερο από τη φύση.

1 σχόλιο:

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.