Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

«Κερδοσκοπώντας από τη φύση»: οι ξένοι ομιλητές στη σχετική συνέλευση του Alter Summit



Η συζήτηση θα γίνει to Σάββατο 8 Ιούνη, 9.30-12.30 το πρωί, και θα συμμετάσχουν ομιλητές από Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Φινλανδία και Πορτογαλία όπως γράφει η Κ. Κλοκίτη στην Αυγή της Κυριακής, χθες:

ALTER SUMMIT, εξορύξεις και μεγάλα έργα…




Η Εναλλακτική σύνοδος των Κινημάτων που θα γίνει στην Αθήνα 7 και 8 Ιούνη είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός διότι είναι η πρώτη ευρωπαϊκή συνάντηση οργανωμένων δυνάμεων των «από κάτω» από την αρχή της κρίσης. Είναι η πρώτη κοινή απάντησή μας στον πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο στις δυνάμεις της εργασίας σε μια πρωτοφανή προσπάθεια του να τα πάρει όλα: εισόδημα, δημόσια κοινά αγαθά, δικαιώματα, αξιοπρέπεια. Εργάζομενοι/ες, νέοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες και μετανάστριες όλοι όσοι κατοικούμε εδώ και ζούμε από τη δουλειά μας βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα. Γίναμε το πειραματόζωο του ευρωπαϊκού καπιταλισμού προκειμένου να εγκαταστήσουν πολιτικές αρπαγής, κοινωνικής και οικονομικής διάλυσης και ταυτόχρονα πειθάρχησης και καταστολής. Ταυτόχρονα όμως εδώ γεννήθηκαν οι περισσότερες και πιο οργανωμένες αντιστάσεις και η πιο ριζοσπαστική αριστερά απ’ όλη την Ευρώπη. Οφείλουμε λοιπόν, και το Αλτερ Σάμιτ είναι ένα πρώτο βήμα, να οργανώσουμε περαιτέρω και με διεθνιστικά χαρακτηριστικά την αντίσταση και την αλληλεγγύη.


Oι ξένοι ομιλητές στην συνέλευση με θέμα «Κερδοσκοπώντας από τη φύση»
Στο Αλτερ Σαμιτ θα γίνουν και θεματικές συνελεύσεις. Μια από αυτές έχει τίτλο «Κερδοσκοπώντας από τη φύση». Η συζήτηση θα γίνει Σάββατο 8 Ιούνη 9.30-12.30 το πρωί, στο ΟΑΚΑ και θα επικεντρωθεί στις νεοφιλελεύθερες ιδεολογίες περί ανάπτυξης μέσω εξορύξεων και μεγάλων έργων και στους αγώνες στην ευρώπη ενάντια σ’ αυτή τη φιλοσοφία της λεηλασίας. Θα μιλήσουν εκπρόσωποι από τις επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία, ο Mihnea Blidariu από την καμπάνια «Σώστε τη Rosia Montana” στη Ρουμανία όπου αναπτύχθηκαν αγώνες ενάντια στα ορυχεία χρυσού, η Aurélie Trouvé από την ATTAC Γαλλίας που θα μιλήσει για τους λαϊκούς αγώνες ενάντια σε μεγάλα έργα στη Γαλλία όπως το αεροδρόμιο Notre-Dame-des-Landes, ο Venere Anzaldi από τα σωματεία βάσης COBAS που θα μιλήσει για το κίνημα ΝΟ-TAV (τρένο) στην Ιταλία, ο Hannu Hyvonen από την καμπάνια STOP Talvivaara, στη Φινλανδία, όπου έγινε το μεγάλο ατύχημα στα ορυχεία και η Μαρίσα Ματίας ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Κοϊμπρα της Πορτογαλίας που θα μιλήσει για τις εναλλακτικές σ’ αυτή την πολιτική της εμπορευματοποίησης και καταστροφής της φύσης


Όλες οι ειδήσεις για το Alter Summit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.