Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εξάρχεια: τώρα ΣΔΟΕ και ΜΑΤ μαζί.


Η νυχτερινή (Πέμπτη βράδυ) επιδρομή ταγμάτων του ΣΔΟΕ και δυνάμεων καταστολής στα Εξάρχεια δείχνει απλά δύο αλήθειες:

-Η οικονομική τρομοκρατία είναι η απόλυτη προτεραιότητα της δοτής κυβέρνησης,
-οι κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι αφοσιωμένοι στην υπηρεσία του τραπεζικού παρακράτους, μια χούφτας νταβατζήδων και των δανειστών.

ΣΔΟΕ και ΜΑΤ από 'δώ και πέρα θα πηγαίνουν πακέτο, χέρι-χέρι. Εκεί όπου ανθούν οι αντιστάσεις όποιο χαρακτήρα και αν έχουν αυτές. Είτε αφορούν την αντίσταση στη φοροληστεία, είτε τους αγώνες κατά των κατασχέσεων και αποτροπής των πλειστηριασμών, τη διαμαρτυρία σε τοκογλύφους-τράπεζες, την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, τις κινητοποιήσεις κατά των διακοπών ρεύματος, τη λειτουργία των δομών αλληλεγγύης.

Οι εισβολές κλιμακίων του ΣΔΟΕ συνοδεία αστυνομικών με πολιτικά σε μαγαζιά για φορολογικό έλεγχο, η προκλητική παρουσία διμοιριών ΜΑΤ και μονάδων ΔΙΑΣ που παρατάχθηκαν στην περιοχή είναι τα σήμαντρα της απαρχής ενός γενικευμένου πολέμου. Ενός πολέμου που επιδιώκεται να ισοπεδώσει τα κτίσματα αλληλεγγύης, το οικοδόμημα μιας άλλης κοινωνίας τα οποία θα αποτελέσουν ανάχωμα στην μεθοδευμένη φτώχεια και τον εξανδραποδισμό.

Ποτέ στο παρελθόν η μάχη της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής δεν είχε τη συμπαράταξη και υποστήριξη του υπουργείου δημόσιας τάξης και των "μάχιμων" δυνάμεών του. Ούτε στο ελάχιστο δε στις περιπτώσεις καταγγελιών για τεράστια φοροδιαφυγή από μεγάλες εταιρίες και ομίλους (βλέπε Αλαφούζος, Κουρής, Ξυνής, Αγούδημος, Lidl, κ.α.). Και αυτό διδάσκει το ότι η επίθεση φορολογικής συμμόρφωσης έχει στόχο το λαό και τις μικρές επιχειρήσεις.

Άλλωστε το δήλωσε καθαρά ο επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ. Έχουμε άνωθεν εντολές, διότι στα Εξάρχεια παρατηρούνται έκνομες συμπεριφορές που επιβάλλουν την παρουσία των δυνάμεών μας.

Τα Εξάρχεια είναι στόχος, δέχονται  ολομέτωπο πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.