Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ανατέλλει...Σκοταδισμός


Δεκάδες τα "περιστατικά" που περνάν απαρατήρητα στα ταμπλό των συνειδήσεών μας καθημερινά και που δηλώνουν σαν κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης και της εξουσίας την καταφυγή της στα 'νάματα" του τρίπτυχου "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια". Ζηλωτές άλλων εποχών, πνευματικά γεννήματα των οποίων αρέσκονται να αυτοονομάζονται οι πρόσκοποι του σκοταδισμού της περί τον Σαμαρά παρέας, επιδίδονται άμα τή αναλήψει της εξουσίας στην ανασύσταση των "εθνοπατριωτικών" δυνάμεων με βάση τον πυρήνα του γνωστού Δικτύου 21 εμπνευστές και λειτουργοί του οποίου ήταν ανάμεσα στους πολλούς και ο Χρ.Λαζαρίδης, Φ. Κρανιδιώτης (αμφότεροι και κατ' επιλογοί οι κορυφαίοι παρά τω πρωθυπουργώ σύμβουλοι και μέντορές του, ο Χριστόδουλος Γιαλουρίδης (οποία σύμπτωση με τον ...μακαριστό), ο Αλ. Λυκουρέζος μετά της κ. Ζωής Λάσκαρη, ο Νεοκλής Σαρρής, ο επίτιμος (λόγω "ανδραγαθιών" στην Κύπρο το '74) στρατηγός Δ. Αλευρομάγειρος (που όποια εθνοφαζίσουσα πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω). και άλλοι πολλοί με χορηγό τον ευεργέτη του έθνους κ. Εμφιετζόγλου (άλλοτε κρυφό χρηματοδότη του περιοδικού Νέμεσις αλλά και των δραστηριοτήτων του κύκλου του περιοδικού Άρδην). 

Επειδή οι συνθήκες "ωρίμασαν" καθότι η ευθύνη της διακυβέρνησης το υπαγορεύει, σαν κύριος στόχος του εθνικιστικού-ακροδεξιού Δικτύου 21 και των παραφυάδων του στην εξουσία επαναορίσθηκε η τόνωση του "εθνικού φρονήματος" με την αναζωογόνηση των παραδόσεων του Ελληνισμού κατά το πνευματικό υπόδειγμα της Ορθοδοξίας. Γνωστή και δοκιμασμένη η συνταγή από δικτάτορες άλλων εποχών (Μεταξάς-Χούντα).

Δύο από τα πολλά περιστατικά και μία υπενθύμιση του γράφοντος υποδηλώνουν την αναγκαία αυτή ρητορική μεταστροφήη  από τον πόλεμο κατά των ευρωλιγούρηδων και της παγκοσμιοποίησης στην αναγέννηση του "ιδεώδους" του ελληνισμού. Πρώτα η υπενθύμιση:

Ο κ. Χ. Γιαλουρίδης υπήρξε δραστήριο μέλος της ΕΟΚΑ Β! (ο ρόλος της γνωστός στην καταστροφή της Κύπρου το 74) μέσα στα πανεπιστήμια επί χούντας παρέα με όλους τους ΕΚΟΦίτες και χαφιέδες της εποχής, ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής και μελετητής των αρχείων της ΣΤΑΖΙ όταν αυτά το 1995 παραδόθηκαν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ευνοούμενος της λεγόμενης "πατριωτικής πτέρυγας" του ΠΑΣΟΚ και του Παπαθεμελή ιδιαίτερα. Αργότερα προσχώρησε στο Δίκτυο 21 και έκτοτε βασική του εμμονή είναι η "τουρκοφαγία", χαρακτηρίζοντας δημόσια όσους αντιτίθενται στις απόψεις του σαν "τουρκομογγόλους".

Αυτός λοιπόν ο κύριος αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο οποίο μεταβιβάζονται και οι αρμοδιότητες του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Το τί σημαίνει αυτό διαβάστε εδώ.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα της επιχειρούμενης  ανασύστασης του ελληνοχριστιανικού "ιδεώδους" είναι η καταδίκη του γέροντα Παστιτσίου για καθύβριση θρησκεύματος. Για το γεγονός δείτε εδώ.

Και αντί η αριστερά σύσσωμη να αντιταχθεί στην επερχόμενη λαίλαπα του σκοταδισμού ιδρώνει πως να μη θίξει τις "παραδόσεις του λαού" σιωπούσα ή συμπορευόμενη με την κυβέρνηση και τους θιασιώτες του σκοταδισμού. Τρανό δείγμα η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του βουλευτή του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. Όσο για το ΚΚΚουτσούμπα μούγγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.