Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

"Δεν θέλεις να υποβάλλεις δήλωση ; Ξανασκέψου το" !


...και επειδή δύο εκατομμύρια ατίθασα υποκείμενα ήταν αποφασισμένα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 27/6 να μην υποβάλλουν φέτος φορολογική δήλωση, έρχεται ο χαρδούβαλος με το "δωράκι" του για να υποβάλλει τα υποζύγια στον βασανισμό της παράτασης και επομένως και του απαραίτητου προβληματισμού.

Φυσικά αυτός ο βασανισμός δεν θάναι ο μόνος. Άμεσα θα αρχίσει η πλύση εγκεφάλου για τα πλεονεκτήματα που αποκομίζει κάποιος που είναι "συνεπής" και υποβάλλει δήλωση ακόμη και αν δεν έχει τίποτα να πληρώσει. Πλεονεκτήματα που το χιλιάρικο που θα πληρώσεις έτσι στα καλά καθούμενα είναι ψιχουλάκι μπροστά στα καλούδια της εφορίας σε όσους γενναιόψυχα θα δηλώσουν έστω και ένα τίποτα.

Καλούδια που φέτος, εκτός από τα στάνταρ άμυνα, υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλεια, εμπλουτίζονται και με τα εξής: Αυτόματη φορολογική ενημερότητα για δωρεάν ουρήσεις στα ουρητήρια του Δήμου Αθήνας, το γνωστό προεκλογικό μέρισμα του έντιμου μαλάκα, δωρεάν κόνημα στις κούνιες της γειτονιάς, δωρεάν σκιερό αραλίκι στα παγκάκια όλης της χώρας, απαλαγγή από το παράβολο έκδοσης διπλώματος ποδηλάτου, δωρεάν φωτογραφίσεις σε δημόσιους χώρους και άλλα πολλά.

Και όλα αυτά τα καλούδια άμα κάνεις δήλωση. Θα τα διαφημίζει μέρα νύχτα η τηλεόραση, θα πέφτειι το σποτάκι σε κάθε φάουλ, κόρνερ, πέναλτυ σε όλους τους αγώνες του μουντιάλ. Θα είναι πρώτο θέμα όλων στα πρωτοσέλιδα του Βήματος, της Καθημερινής και της Εσπρέσο. 

Παράλληλα γνωστοποιείται ευρέως και σε όλους τους τόνους και τις λήγουσες τί περιμένει αυτούς που δεν θα κάνουν δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο επικοινωνιακό τεam σκέπτεται να θεσπίσει διάταξη που θα προβλέπει αυστηρά πρόστιμα στους ατίθασους. Συγκεκριμένα πρόστιμο 2000 ευρώ περιμένει όσους εργένηδες δεν κάνουν δήλωση, 4.000 για τους παντρεμένους, 8000 για τους εν διαστάσει και 16000 για τους χήρους/χήρες.

Και όλα αυτά για όσους/όσες μέχρι πέρισυ απαλάσσονταν της υποχρέωσης για δήλωση λόγω μηδενικού εισοδήματος. Για τους άλλους που πέρισυ είχαν να δηλώσουν κάτι ας μη σας πώ καλύτερα.

Συμφέρει λοιπόν να κάνεις δήλωση. Ένα χιλιαρικάκι κέρδος από χέρι δεν είναι και λίγο. Χώρια που 2 δις από σένα και τους ομοίους σου δεν είναι και ποσό για φτύσιμο. Καλύπτουν την ανάγκη καταβολής των συντάξεων του επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.