Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Αιφνιδιαστική παρέμβαση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών στην Eurobank

Αιφνιδιαστική παρέμβαση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών 
στην Eurobank

φωτογραφίες: Κώστα Μαρματάκη και άλλων

Eurobank: Είναι η τράπεζα που συστηματικά και αδίστακτα εκβιάζει κάθε οφειλέτη της να συμβιβαστεί μαζί της, απειλώντας τον με πλειστηριασμό, ακόμη και αν πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία του. Και μόλις ο πελάτης υποκύψει αποδεχόμενος τον "συμβιβασμό" αρχίζουν οι εκπλήξεις. Ψιλά γράμματα εδώ δεν υπάρχουν για να πατήσει το θύμα και να βρεί -ίσως-το δίηο του. Όλα γίνονται προφορικά, όλα στα λόγια είναι μέλι-γάλα. Μετά την υπογραφή αρχίζουν οι εκβιασμοί: αύξηση της δόσης που του έταξε η "καλή μας" τράπεζα, πολύ πέρα από τις δυνατότητες του θύματος, κ.λπ. Μοναδικός σκοπός της μεθόδευσης η απογύμνωση του πελάτη από κάθε ένδικο μέσο και μετά η αρπαγή όποιου ακινήτου της καλογυαλίζει.

Έτσι δεκάδες θύματα βρίσκονται πιασμένα στα δίχτυα της "φιλευσπλαχνης" και "αγαθοεργούς" τράπεζας. Δεκάδες καταγγελίες βλέπουν βγαίνουν στον αφρό καθημερινά για τη συστηματική εξόντωση των πιο αδύνατων οικονομικά οφειλετών της. Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες για οφειλές κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα non-papers με την ένωση ελληνικών τραπεζών, για μια ακόμη φορά όλα αυτές οι non-papers διακηρύξεις δεν είναι παρά κωλόχαρτα για την Eurobank. Προχθές 24/1 πρώτη κατοικία αξίας 230.000 ευρώ βγήκε στο σφυρί για χρέος συνολικά κάτω των 250.000 ευρώ με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στο γραφείο της εργολάβου-συμβολαιογράφου κας. Σγούρα.
Επιλέξαμε την Eurobank για αυτούς τους λόγους. Και καθημερινά θα επισκεπτόμαστε κάθε τράπεζα που αναθέτει την εργολαβία αρπαγής λαϊκών περιουσιών στους υποτακτικόύς της συμβολαιογράφους.

Σήμερα 24/1 το πρωί εντελώς αιφνιδιαστικά μπήκαμε σε κεντρικό κατάστημα της Eurobank στην οδό Κοραή-Αθήνα. Απλώσαμε για μια περίπου ώρα το πανό μας, μοιράσαμε το κείμενο κατά των πλειστηριασμών σε όλους τους ορόφους, ενημερώσαμε τους πελάτες της  για την πολιτική της συγκεκριμένης τράπεζας. Ήταν καθαρό ότι αιφνιδιάστηκαν. Κατόπιν εορτής και όσο είμασταν μέσα ήλθαν και οι φύλακες της "τάξης" τα ΜΑΤ. Αποχώρησαν μόλις βγήκαμε.
Μείναμε μια ώρα ακόμη έξω από το κατάστημα, μοιράζοντας το κείμενό μας και ενημερώνοντας τους περαστικούς.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν από τη ντουντούκα ήταν "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη", "οι τράπεζες μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι' ανθρώπινες ζωές", κ.α.
Κοινή εκτίμηση έιναι πια ότι ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών είναι καθημερινός, έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία, τράπεζες, εφορίες.
Την κινητοποίηση υποστήριξε με κάλεσμα της η Λαϊκή Ενότητα, μέλη της οποίας μετέχουν στον κοινό μας αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.