Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ιδρυση του Ενιαίου Κοινωνικού Μετώπου Εξαρχείων ενάντια στην Καταστολή -κάλεσμα στη διαδήλωση της 14 Σεπτέμβρη


Ενημερωτικά: μετά από το ανοικτό κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων για συζήτηση γύρω από την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Εξάρχεια και τις 2 μαζικές και δημιουργικές συνελεύσεις που ακολούθησαν, αποφασίσθηκε και δημιουργήθηκε το Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο Εξαρχείων ενάντια στην Καταστολή (ΕΚΜΕ).

Φιλοδοξούμε να αποτελέσει τον ενωτικό φορέα στον οποίο θα συσπειρωθούν κάτοικοι, εργαζόμενοι, φίλοι της γειτονιάς και συλλογικότητες, κάτι το οποίο ήδη άρχισε να υλοποιείται.

Μια πρώτη παρέμβαση του ενωτικού φορέα είναι η συμμετοχή του  στη διαδήλωση της 14/9 στα προπύλαια ώρα 12μ. στην οποία και καλούμε για πλατιά και ενωτική συμμετοχή.  

Οι συναντήσεις μας με κατοίκους, εργαζόμενους, φίλους και συλλογικότητες των Εξαρχείων θα συνεχισθούν προκειμένου το ΕΚΜΕ να αποτελέσει τον ενωτικό και μαζικό φορέα ενάντια την καταστολή, τις ναρκομαφίες, την υποβάθμιση της γειτονιάς μας, τον καινωνικό κανιβαλισμό. Για να σταθούμε δυνατοί απέναντι στις επιθέσεις του κράτους στος δομές αλληλεγγύης, τους αυτοοργανωμένους χώρους, τα στέκια πολιτισμού και πολιτικής έκφρασης. 

Επόμενη συνάντηση-συνέλευση του Ενιαίου Κοινωνικού Μετώπου Εξαρχείων την Τρίτη 17/9 ώρα 20.00 το κηπάκι της Τσαμαδού.

Διακήρυξη ενάντια στην καταστολή στα Εξάρχεια

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ 
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

 …Κάποτε θ᾿ ἀνεβοῦμε καθὼς το προζύμι 
 ὁ σιδερένιος κλοιὸς θὰ ραγιστεῖ 
 τὰ ὄρη σας, ὅπως τα πυκνὰ σύννεφα, θὰ χωριστοῦν 
 οἱ κόσμοι θὰ τρίξουν… 
 Μιχάλης Κατσαρός-Κατά Σαδουκαίων 

Για όλους και όλες στη γειτονιά των Εξαρχείων, η νέα μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια έχει κάτι αλλάξει στην καθημερινότητά μας. Oι μόνοι που παραμένουν ατάραχοι στις δραστηριότητές τους είναι οι ναρκέμποροι και οι ναρκομαφίες, ακόμη και αν οι δυνάμεις καταστολής είναι λίγα μέτρα πιο πέρα. Αυτοί που έχουν πραγματικά χτυπηθεί είναι 150 πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη και άντρες. Συνεπώς, αποδεικνύεται ότι η επίθεση στη γειτονιά των Εξαρχείων, σύμφωνα με το εξαγγελμένο από καιρό πλαίσιο “Νόμος και Τάξη”, είναι εκδικητική και δεν στοχεύει στις ναρκομαφίες, όπως είχε ισχυρισθεί η νέα κυβέρνηση. 

Η επίθεση στη γειτονιά, που κλιμακώνεται καθημερινά με την περικύκλωσή της, τις επιθέσεις σε καταλήψεις και δομές αλληλεγγύης, τις αναίτιες συλλήψεις και προσαγωγές, τις ρατσιστικές και σεξιστικές πρακτικές των ΜΑΤατζήδων ενάντια σε διερχόμενους κατοίκους και επισκέπτες, διαμορφώνει ένα κλίμα τρόμου και ζόφου, με σκοπό την τρομοκράτηση των κατοίκων και όσων συχνάζουν στα Εξάρχεια. 

Όλα σχεδιάζονται και εκτελούνται με ένα στόχο βραχυπρόθεσμο και έναν μακροπρόθεσμο: 
• Να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι, να εγκαταλείψουν τη γειτονιά προκειμένου να υλοποιηθεί όσο γίνεται ανεμπόδιστα η μεγάλη επίθεση σε όλα τα οχυρά αντίστασης, όπως οι αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί χώροι, όπου στεγάζονται δομές δημιουργίας, πολιτισμού και αλληλεγγύης. Ο σχεδιασμός συνεπικουρείται από την συνολική αναβάθμιση του νομικού πλαισίου της καταστολής, τη δημιουργία «ομάδων συλλήψεων» στις διμοιρίες, την κατάργηση του ασύλου, τον περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. 

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να «καθαριστεί» η γειτονιά από τα «σκουπίδια» της, ο «εξευγενισμός» της και η παράδοσή της στο real estate ή στην λαίλαπα των golden visa, της τουριστικοποίησης του airbnb, έτσι ώστε να θαφτούν τα Εξάρχεια και η ιστορία τους, κανείς να μη θυμάται τη γειτονιά της ανυπακοής, της αλληλεγγύης, της αυτοργάνωσης, του πολιτισμού. Κανείς να μη θυμάται ότι στη γειτονιά μας ξεφύτρωσαν σαν έμπρακτη αντίσταση στα μνημόνια, τα πρώτα κοινωνικά ιατρεία, οι αλληλέγγυες κουζίνες, τα στέκια πολιτισμού, αυτομόρφωσης και δημιουργίας, η αυτοοργανωμένη παιδική χαρά και το πάρκο της Ναυαρίνου, κ.ά. Κανείς να μην θυμάται ότι στη γειτονιά μας οι όπου γης κατατρεγμένοι και απελπισμένοι έβρισκαν στέγη, τροφή, φροντίδα και τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. 

*****
Καλούμε κάθε κάτοικο, εργαζόμενο και φίλο της γειτονιάς μας να πάρει μέρος και να αγωνιστεί σε έναν μαζικό, ενωτικό αγώνα ενάντια στην αναβάθμιση της καταστολής και την αστυνομοκρατία, που ξεκινά από τα Εξάρχεια για να επεκταθεί στην αντιμετώπιση κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη ως «εγκληματία», «υπόπτου», «εσωτερικού εχθρού». 

Αγωνιζόμαστε από κοινού κάτοικοι, εργαζόμενοι, φίλοι και συλλογικότητες των Εξαρχείων. 

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση ενάντια στην καταστολή το Σάββατο 14/9, 12.00 μ. στα Προπύλαια. 

ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ενάντια στην καταστολή 
Κάτοικοι, Εργαζόμενοι, Συλλογικότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.