Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Αμαλίειον Οικοτροφείον προς ενοίκους: "Στα Εξάρχεια πια δεν έχετε ζωή"

Αμαλίειον Οικοτροφείον προς ενοίκους: "Στα Εξάρχεια πια δεν έχετε ζωή"


Οι 4 ένοικοι του ακινήτου ιδιοκτησίας Αμαλίειου Οικοτροφείου Θηλέων το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους 54 ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά προ ημερών ότι τα ενοικιαστήριά τους δεν πρόκειται να ανανεωθούν και ως εκ τούτου καλούνται να εγκαταλείψουν το ακίνητο.

Όπως λένε και οι ένοικοι στην επιστολή τους πρόκειται για μια απάνθρωπη ενέργεια του ιδρύματος ειδικά όταν ξεσπιτώνει μια υπερήλικη γυναίκα με την ανάπηρη κόρη της, ενέργεια που σκοπό έχει το κέρδος και μόνο. Διότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στέγη στα Εξάρχεια με τη λαίλαπα της τουριστικοποίησης .

Η επιστολή των ενοίκων

Ενημέρωση σχετικά με ακίνητο ιδιοκτησίας Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους 54 Κωλέττη (ΟΤ 71008) .

Το ως άνω ακίνητο το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων κηρύχτηκε ως μνημείο σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 6 παρ. 1γ του Ν.3028/2002 (ΦΕΚ 194/Α.Α.Π/5-10-2016) διότι αποτελεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χαρακτηριστικό δείγμα μεσοπολεμικού κτηρίου η διατήρηση του οποίου είναι σημαντική για την τεκμηρίωση της εξέλιξης της φυσιογνωμίας του Κέντρου της Αθήνας από ιστορική, αρχιτεκτονική ,κοινωνική και οικονομική άποψη.

Σήμερα στο κτήριο αυτό είναι μισθωμένα μόνο τέσσερα διαμερίσματα (εκ των 15 περίπου διαμερισμάτων) και ένα κατάστημα του ισογείου (εκ των 3 καταστημάτων) και αυτό γιατί ενώ τόσο τα διαμερίσματα όσο και τα καταστήματα είχαν μεγάλη ζήτηση (και ιδιαίτερα τα τελευταία δύο-τρία χρόνια που στην περιοχή δεν υπάρχουν διαμερίσματα που να μην είναι βραχυπρόθεσμης μίσθωσης) για λόγους τους οποίους μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε δεν προχώρησε καμία μίσθωση από την πλευρά του ιδρύματος.

Από το μήνα Ιούνιο και ενώ φημολογούταν στην γειτονιά ότι θα εξωθούμε μαζικά , ώστε να νοικιαστεί ολόκληρο το ακίνητο, επικοινωνήσαμε (και γραπτώς) με το ως άνω ίδρυμα το οποίο δεν μας έδινε καμία ενημέρωση .Στις 29/10/2019 μας τηλεφώνησαν και μας ενημέρωσαν τον καθένα χωριστά ότι δεν θα ανανεώσουν καμία μίσθωση. Εκτός από τους επαγγελματίες που βρισκόμαστε εδώ , που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τα μίσθια τόσο ως επαγγελματική μας στέγη όσο και ως κατοικία, υπάρχει και ένα διαμέρισμα στο οποίο διαμένει μία κυρία 80 και πλέον ετών η κυρία Ελένη Αλεξιάδου με τις δύο κόρες της η μία εκ των οποίων είναι ΑΜΕΑ (έχει ιδιαίτερα κινητικά προβλήματα , ήτοι αναπηρία άνω του 80%) . Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Εφορο του ως άνω ιδρύματος κ. Μαγγίνα, την ενημέρωσαν ότι πρέπει να φύγει άμεσα μια και το ακίνητο πλέον νοικιάζεται εξ ολοκλήρου. Ανεπίσημες δε πληροφορίες μας ενημέρωσαν ότι το ακίνητο θα ανακαινισθεί ώστε να «αξιοποιηθεί» τουριστικά .

Τέλος ενημερωτικά και μόνο , σημειώνουμε ότι όταν κατά το έτος 2015 ‘η 2016 είχαν μισθωθεί τα διαμερίσματα του ισογείου καθώς και ένα κατάστημα, παρόλο τον ως άνω χαρακτηρισμό του κτιρίου , ως ένοικοι είδαμε να γκρεμίζονται εσωτερικοί τοίχοι (χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό είχε επιπτώσεις στατικότητας) και να ξηλώνονται τα ξύλινα δάπεδα των διαμερισμάτων τα οποία και φορτώθηκαν σε καρότσες παλιατζήδων. Τότε ο καθένας εξ ημών χωριστά ενημερώσαμε το ίδρυμα τηλεφωνικά ώστε να επιληφθεί του θέματος και να ελέγξει αν όλα όσα γινόντουσαν ήταν σύμφωνα με την άδεια που είχε εκδοθεί. Ουδέποτε είχαμε καμία ενημέρωση ως προς αυτό.

Η παρούσα επιστολή γίνεται κυρίως για να ενημερωθείτε για την πλέον ανεξέλεγκτη κατάσταση εξώσεων οι οποίες στο βωμό του κέρδους δεν σέβονται συνανθρώπους μας με οικονομικά προβλήματα και κυρίως ανθρώπους ΑΜΕΑ που τουλάχιστον ένα ίδρυμα το οποίο, όποιο σκοπό και αν έχει θα έπρεπε να σεβαστεί πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε ιδιώτη. 

Οι ένοικοι
ΝικολλέταΤζούδα
Ιωάννης Λαγκώνας
Ελένη Αλεξιάδου
Ευαγγελία Θεσσαλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.