Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα: Το Χρέος δεν είναι δικό μας. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους !

Ψήφισμα Συνέλευσης 
Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης-Μουσείου 
Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια επίθεση που δεν έχει προηγούμενο: δραματικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, διάλυση και κατάρρευση των δημόσιων αγαθών μέσα από την άμεση και έμμεση ιδιωτικοποίηση τους, εξόντωση της μικρής ιδιοκτησίας, της ιδιοκατοίκησης και της αυτοαπασχόλησης. 

Το μοντέλο της οικονομίας που εδώ και δεκαετίες έχουν επιβάλει οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ οδήγησε στην υπερσυσώρευση του πλούτου στα χέρια όλο και λιγότερων καπιταλιστών και σε μια παραγωγική δραστηριότητα αποκομμένη από την ικανοποίηση των κοινωνικών  και λαϊκών αναγκών. Η μετατροπή του ιδιωτικού χρέους των τραπεζών σε δημόσιο, επιτάχυνε τη χρεωκοπία του κράτους, παίρνοντας τη μορφή χρηματιστηριακού τζόγου εις βάρος των πολιτών αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων. 

Τα ελλείμματα δημιουργήματα της ασύδοτης κερδοσκοπίας του κεφαλαίου και της τοκογλυφίας των τραπεζών, φορτώνονται για μια ακόμα φορά στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων. Το λεγόμενο χρέος τετραπλασιάστηκε μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια, οδήγησε σε υιοθέτηση πολιτικών αφανισμού της εργασίας και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και υποδομών για ένα κομμάτι ψωμί. Αποδείχτηκε τελικά πως για να εξοφληθούν οι δανειστές πρέπει να χρεοκοπήσουν οι πολίτες.

 Και...
- επειδή το να μας κόψουν τους μισθούς και τις συντάξεις δεν τούς είναι αρκετό,
- επειδή το να διαλύσουν το κράτος πρόνοιας δεν τούς είναι αρκετό.
-επειδή το να κλείσουν νοσοκομεία, σχολεία δεν τούς είναι αρκετό.

..Εφεύραν τα χαράτσια !
   Ως μια ακόμα μορφή αναδιανομής του πλούτου από τα λαϊκά στρώματα προς τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Βρήκαν δηλαδή τρόπο να αρπάξουν με τον εκβιασμό, τη βία, τις απειλές, τον φόβο  ό,τι μας έχει απομείνει: το υπόλοιπο του γλίσχρου μισθού ή σύνταξης, το κεραμίδι που έχουμε πάνω από το κεφάλι μας, το χωραφάκι που μας άφησε ο παππούς στο χωριό…
-Για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.
-Για να ενισχύσουν τους τραπεζίτες να συνεχίζουν να δανείζονται με 1,5% και να δανείζουν το κράτος με 7% και τους πολίτες με 18%. Αφήνοντας  παράλληλα αφορολόγητα τα υπέρογκα κέρδη τους.

Ας το δούμε ξεκάθαρα: η φάμπρικα των χαρατσιών αλλά και οι  αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, μόνο έναν σκοπό έχουν. Ξέρουν ότι από ένα σημείο και μετά θα είναι αδύνατη η εξόφλησή τους από το λαό. Σχέδιο τους είναι να στερήσουν από μεγάλο μέρος της κοινωνίας τα μέσα και τους τρόπους επιβίωσης, ώστε να βρουν τα χρήματα για την εξυπηρέτηση των δανειστών. Το ομολογούν ξεκάθαρα πια !

Η αντίστασή μας στις διακοπές ρεύματος έφερε μια πρώτη νίκη. Έδειξε ότι αντιστεκόμενοι μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση στις ζωές μας.

Ας αρνηθούμε να τα πληρώσουμε, ας μην υποκύψουμε στον εκβιασμό και την τρομοκρατία του εφόρου. Δεν θα δεχθούμε από συλλογικά  αντιστεκόμενοι πολίτες να μετατραπούμε σε αναξιοπαθούντες, που περιμένουν στις ουρές της εφορίας για την επιλεκτική και εξατομικευμένη κρατική ελεημοσύνη. Διεκδικούμε δεν επαιτούμε.  Ας αρνηθούμε να τους δώσουμε τα όπλα για να μας συντρίψουν. Τα χαράτσια με οποιαδήποτε μορφή είναι η αφαίμαξη της ζωής και της ζωής των παιδιών μας. Ας σταθούμε στο πλάϊ των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα της ΔΕΗ. 

 Δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι, 
δεν υποκύπτουμε στον φόβο.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, 
κανένας εκβιασμός της εφορίας δεν θα γίνει ανεκτός !
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !



Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης-Μουσείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.