Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

"Aς παραδειγματιστούμε, λοιπόν !" (αναδημοσίευση) /Αξίζει να διαβαστεί !


Η Κρήτη δείχνει το δρόμο της Ενωτικής Αντίστασης

Η Κρήτη για άλλη μια φορά έδειξε το δρόμο! Έδειξε το δρόμο της κινηματικής δράσης με πρόταγμα τον εθνικό στόχο της άμεσης Ανατροπής του Μνημονίου. Όχι με ευχολόγια και σοφιστείες. Οι Κρητικοί άλλωστε φημίζονται για την ενεργητικότητά τους. Και έκαναν το βήμα-φάρος για την πανελλήνια δράση ανατροπής. 

Και το σημαντικό βήμα στη Δράση είναι η Παγκρήτια συνάντηση των κινημάτων, των φορέων και των πολιτών που βλέπουν τη διέξοδο απ' την Κρίση μέσα από διαδικασίες ενός μεγάλου ενωτικού κινήματος.

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου λοιπόν πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο συζητήσεων και προβληματισμού που οργάνωσαν οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ.

Μαθαίνουμε λοιπόν απ' το http://politeskatatouxreous.blogspot.com ότι:

Τους τρεις κύκλους συζητήσεων παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες του Ηρακλείου και δεκάδες κινήματα από κάθε γωνιά της Κρήτης.  Οι εμπεριστατωμένες προσεγγίσεις  των πανεπιστημιακών, των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος, της νεολαίας και των απλών πολιτών για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των Μνημονίων έδειξαν πως η κοινωνία είναι έτοιμη, για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης, που διαμορφώνουν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και η δουλική στάση της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου έναντι των δανειστών – τοκογλύφων.

Δυναμική ήταν η συμμετοχή φορέων στην παγκρήτια συνάντηση των κινημάτων. Στις εργασίες πήραν το λόγο 30 εκπρόσωποι κινημάτων που μετέφεραν την εμπειρία και τη δυναμική των νέων αυτών φορέων αντίστασης στο νησί. Οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε κοινή δήλωση που αναφέρεται στην ανάγκη του παραπέρα συντονισμού της δράσης τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση των πολιτικών φορέων και κινήσεων στην οποία συμμετείχαν 6 εκπρόσωποι πολιτικών σχηματισμών, ανεξάρτητων κινήσεων και μετώπων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο η αγωνία του κόσμου και της κοινωνίας για τη συγκρότηση του μετώπου των αντιμνημονιακών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα ανατρέψει τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και θα θεμελιώσει μια νέα ελπιδοφόρα για τη χώρα μας προοπτική.

Το κείμενο της Κοινής Δήλωσης των κινημάτων της Κρήτης έχει ως εξής:

«Στις 3 και 4 Μαρτίου 2012 βρεθήκαμε κινήματα απ’ όλη την Κρήτη. Κοινή διαπίστωση και αίτημα όλων μας είναι η ανάγκη για συντονισμό και κοινή δράση. Η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε μπορεί να απαντηθεί μόνο με ολομέτωπη αντίσταση.

Απέναντί τους βρίσκονται τα κινήματα που δρουν σε ολόκληρο το νησί. Τα κινήματα αυτά παλεύουν ενάντια στη διάλυση της κοινωνίας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία, ενάντια στο ξεπούλημα της γης και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Παλεύουν ενάντια στη διάλυση της παιδείας και της υγείας και με στόχο την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Τα κινήματα στήνουν δομές και δίκτυα αλληλεγγύης για να μη μείνεις κανείς μόνος και αβοήθητος μέσα στην κρίση.

Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για τον συντονισμό. Συνεχίζουμε με βάση τις αρχές της δημοκρατίας και της ισότιμης συμμετοχής. Το κάθε κίνημα, φορέας και σύλλογος διατηρεί την αυτονομία του και συνεχίζει τη δράση του. Απώτερος σκοπός μας είναι όλα τα ρυάκια να γίνουν ένα ποτάμι και να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας. Τα προβλήματά μας, αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε, δεν θα λυθούν αν δεν ακυρώσουμε μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αν δε διώξουμε το ειδικό καθεστώς που τα εκπροσωπεί. 
  
Δεν ξεκινάμε για τις εκλογές, δεν σταματάμε μετά τις εκλογές. Δεσμευόμαστε για επόμενη παγκρήτια συνάντηση και συνέλευση των Κινημάτων. Προτείνουμε την τακτική συνάντηση όχι μόνο των 30 φορέων και κινημάτων που βρεθήκαμε και συντάξαμε αυτή τη δήλωση αλλά και τη λογική της συνεχούς διεύρυνσης όλων των κινημάτων, φορέων, συλλόγων που αγωνίζονται στο νησί. Έχουμε ως αρχή μας την ανακλητότητα των αντιπροσώπων.
Καλούμε τα κινήματα, τις πρωτοβουλίες και συνελεύσεις πολιτών, όλο τον λαό της Κρήτης, να δώσει δυναμικό παρόν διαμαρτυρίας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012»

Οι έξι εκπρόσωποι πολιτικών σχηματισμών που συμμετείχαν στην πολιτική συζήτηση είναι:
1. Δημήτρης Βίτσας, ΣΥΡΙΖΑ
2. Γιάννης Παρασκευόπουλος, Οικολόγοι Πράσινοι
3. Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ΣΠΙΘΑ
4. Δημήτρης Πατέλης, ΕΠΑΜ
5. Μπάμπης Γκούβας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ
6. Νότης Μαριάς, Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο

Οι Φορείς και κινήματα που τοποθετήθηκαν στην παγκρήτια συνάντηση κινημάτων είναι:

1. Κίνηση Πολιτών Μεσαράς για το Περιβάλλον
2. Πρωτοβουλία για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας
3. Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον Χερσονήσου
4. Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ
5. Δίκτυο Οικοκρήτη
6. Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Σητείας
7. Επιτροπή Ρεθύμνου για τα Χαράτσια
8. Συνέλευση Κατοίκων Ακρωτηρίου
9. Ομάδα Αντίστασης Σελίνου (ΟΜ.Α.Σ)
10. Κοινωνική Κουζίνα Χανίων
11. Κίνηση Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια – Χανιά 
12. Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμπέλλου
13. Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου
14. Λαϊκή Συνέλευση Βαρυπέτρου
15. Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων
16. Καερέτι – Δίκτυο Εναλλακτικής Οικονομίας – Ιεράπετρα
17. Δίκτυο Ανταλλαγών Ηρακλείου
18. Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου
19. Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου
20. Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ρεθύμνου
21. Μαθήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου
22. Συνέλευση Πολιτών Μασταμπά – Ατσαλένιου – Θερίσου
23. Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
24. Πολίτες εν Δράσει Ιεράπετρας
25. Πρωτοβουλία Δημοτών Σφακίων
26. Τηλεόραση από τους Πολίτες – Ομάδα δημοσιογράφων – τεχνικών ΜΜΕ
27. Κίνημα πολιτών Ηρακλείου για την ενότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων
28. Αγροτικός Σύλλογος «Κοκκινόχωμα»
29. Νέοι και Ειδικευόμενοι Γιατροί Ηρακλείου
30. Πολίτες κατά του Χρέους - Ηράκλειο

Ορίστε λοιπόν!
Ας παραδειγματιστεί και η υπόλοιπη Ελλάδα και ας αναλάβει πρωτοβουλίες για κοινή και ενωτική δράση των κινημάτων, με στόχο τη μεγάλη λαική νίκη, με πρώτο βασικό στόχο την ανατροπή του Μνημονίου και των εκφραστών του.

Όπως βλέπετε, δεν είναι δα και... επιστήμη! Λίγο μυαλό και αρκετή θέληση χρειάζεται μόνο!
Ανέλαβε πρωτοβουλία ένα κίνημα , οι Πολίτες Κατά του Χρέους, και κάλεσε τα κινήματα, τα κόμματα, τα συνδικάτα, τους συνεταιρισμούς, τους συλλόγους, τα σωματεία και κάθε πολίτη για να σχεδιάσουν την κοινή δράση που απαιτείται για να νικήσει ο λαός.

Σημαντικό το ότι ανταποκρίθηκαν τόσοι πολλοί στο κάλεσμα αυτό και ότι βγήκε κοινό κείμενο από τόσους ετερόκλητους πολίτες και φορείς.
Σημαντικό επίσης το ότι συμμετείχαν φορείς του αγροτικού τομέα, άνεργοι, επισφαλείς εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, γιατροί...

Ομάδες εργαζομένων λοιπόν με διαφορετικό αντικείμενο, που αντιλαμβάνονται το κοινό τους συμφέρον και συνυπάρχουν για να δημιουργήσουν τις συνθήκες πολιτικής δράσης και ανατροπής της Κατοχικής Κυβέρνησης.

Ε ναι, λοιπόν αγαπητοί!
Η Κρήτη που έδινε 60% στο ΠΑΣΟΚ από... συνήθεια και το υπόλοιπο 40% στον "επί Γης Εφιάλτη", τον Μητσοτάκη, ξύπνησε, δίνει το σύνθημα στην υπόλοιπη Ελλάδα, σαλπίζει το σκοπό της πολιτικής δράσης και υψώνει τη γροθιά της Αντίστασης, τη γροθιά του Δίκαιου Αγώνα!
Εμπρός λοιπόν Ελλάδα! Κάν' το όπως η Κρήτη!

Από: http://toixo-toixo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.