Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΔΕΗ: Κάναμε λάθος! Θα επανασυνδέσουμε ! (αναδημοσίευση)


Από: Πολίτες κατά του Χρέους (Ηράκλειο Κρήτης)
http://politeskatatouxreous.blogspot.com/


Αιφνιδιαστικά τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς καμία προειδοποίηση και έπειτα από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας η ΔΕΗ εξέδωσε και εφάρμοσε εντολές διακοπών ρεύματος για λογαριασμούς στους οποίους δεν είχε πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ.

Η αντίδραση των Πολιτών κατά του Χρέους, του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των Συνελεύσεων-Επιτροπών γειτονιών ήταν άμεση. Σε σημερινή παράστασή τους στα γραφεία της ΔΕΗ, στο Τσαλικάκι, καταδίκασαν την προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών από πλευράς της ΔΕΗ, που προσπαθεί να εισπράξει ότι προλάβει, λίγο πριν τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ που απαγορεύει να κόβεται το ρεύμα σε καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Παράλληλα επισήμαναν πως η ως άνω τακτική κινείται στα όρια της παρανομίας, για τούτο και επιφυλάχτηκαν για τις παραπέρα ενέργειές τους.

Οι αρμόδιοι της ΔΕΗ διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής του ρεύματος σε όσους καταναλωτές έχουν εξοφλήσει το λογαριασμό  του ρεύματος αλλά όχι το χαράτσι και απέδωσαν τις όποιες περιπτώσεις  τέτοιων διακοπών, σε λάθος.

Δεν κόβεται το ρεύμα σε κανένα που εξοφλεί το αντίτιμο της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, επεσήμαναν. Προωθούνται για εκτέλεση μόνο εκείνες οι εντολές διακοπών για τις οποίες διαπιστώνεται ότι υπάρχει οφειλή ηλεκτρικού ρεύματος. Η πιθανότητα όμως λάθους είναι αυξημένη, τόνισαν. Και τούτο γιατί ο έλεγχος αυτός γίνεται χειρονακτικά. Τέτοιος ηλεκτρονικός έλεγχος, που να ξεχωρίζει την οφειλή ρεύματος από το χαράτσι, δεν μπορεί να γίνει αφού δεν προβλέπεται από το πληροφορικό σύστημα της ΔΕΗ.

Οι Πολίτες κατά του Χρέους ζήτησαν να γίνεται στο εξής εξονυχιστικός έλεγχος. Δεν δικαιούστε να παραβαίνετε το σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις τόνισαν.  Παράλληλα απαίτησαν την επανασύνδεση των παροχών που είχαν διακοπεί και οι αρμόδιοι της ΔΕΗ προχώρησαν σε επανασυνδέσεις του ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς που ενώ είχαν πληρώσει  το ρεύμα δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι.

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η αποτελεσματικότητα του συλλογικού αγώνα. Με το σύνθημα «Κανείς μόνος του στην κρίση» κερδίσαμε πολλά και θα πετύχουμε περισσότερα. Δεν θα τους αφήσουμε και στη συνέχεια σε χλωρό κλαδί. Δε θα τους αφήσουμε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας. Δεν θα τους αφήσουμε ανενόχλητους να καταπατούν το Σύνταγμα της χώρας, τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

-ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.