Το παρόν κείμενο αποτελεί συνέχεια προηγούμενου που αναρτήθηκε στις 19/12/2020. Επομένως για την κατανόησή του θα ήταν χρήσιμο να προηγηθεί η ανάγνωση του προηγούμενου.
Η εξέλιξη του δείκτη D:C
Παρακολουθώντας συστηματικά την εξέλιξη του δείκτη D:C (πρόκειται για το ποσοστό θνησιμότητας των διαπιστωμένων κρουσμάτων Covid 19 και εκφράζεται από το πηλίκο του αριθμού των θανάτων D λόγω της μόλυνσης δια του πλήθους των κρουσμάτων C) διαπιστώνουμε την συνεχόμενη, εδώ και επτά μήνες, ανοδική πορεία του. Έτσι, από το ποσοστό 3.28% (δηλαδή 3.28 θάνατοι ανά 100 κρούσματα) στις 22/12/2020, στις 2/1/2021 το ποσοστό αυτό ανήλθε το 3.5% και ήδη σήμερα 17/1/2021 έχει ανέλθει στο 3,67%.
Τί σημαίνει αυτό συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ;
Ότι η χώρα μας "ανέβηκε" από την τέταρτη στην τρίτη χειρότερη θέση σχετικά με τη δυνατότητα περίθαλψης των κρουσμάτων της πανδημίας (δείτε τον πίνακα 2.2.2021-στήλη (8). Όπως έχουμε αναφέρει ο δείκτης D:C προσμετρά τη δυνατότητα του συστήματος υγείας μιας χώρας να περιθάλψει αποτελεσματικά όσους μολύνθηκαν/ασθένησαν από τον ιό.
Στη στήλη 8 απεικονίζεται η σειρά κατάταξης: Την 2/2/2021 με τα κόκκινα
και την 22/12/2020 με τα μαύρα στοιχεία (εντός παρένθεσης).
Ποιές άλλες χώρες μαζί με τη δική μας υστερούν στον τομέα της υγειονομικής κάλυψης της πανδημίας ;
Στις δύο ακόμη χειρότερες θέσεις βρίσκονται η Βουλγαρία και η Βοσνία ενώ στην τέταρτη (από την τρίτη που κατείχε) θέση βρίσκεται η Ιταλία για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει την προηγούμενη ανάρτηση.
Βασικά συμπεράσματα
Στο μεσοδιάστημα από 22/12/2020 έως 2/1/2021 σε πολλές άλλες χώρες παρατηρήθηκε χειροτέρευση του δείκτη D:C (στήλη 7 σε κίτρινο πλαίσιο) όμως το υψηλότερο ποσοστό χειροτέρευσης το κατέχει η χώρα μας. Χώρες που επλήγησαν στα πρώτα στάδια της πανδημίας, όπως η Ιταλία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία, κ.α κατάφεραν να μειώσουν τον δείκτη σημαντικά.
Είναι επίσης σημαντικό ότι ο μέσος όρος του δείκτη πανευρωπαϊκά στις 2/1/2021 βρισκόταν στο 2.29% ενώ σήμερα (17/1/2021) βρίσκεται στο 2.28%.
Μυστικά και ψέματα στη σκιά των αριθμών
Και ενώ μαίνεται ο πόλεμος των αριθμών η ελληνική κυβέρνηση ...πανηγυρίζει ! Μας παρουσιάζονται καθημερινά ερμηνείες, πίνακες, γραφήματα, δείκτες οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση είναι ανεπαρκείς, επαρκείς όμως για τις ανάγκες της προπαγάνδας.
Παράλληλα ένας οχετός ψευδών στοιχείων για άλλες χώρες καθησυχάζουν την έτσι κι αλλοιώς ευνουχισμένη ελληνική κοινωνία ως προς την ανεπάρκεια και ιδιοτέλεια των κυβερνώντων. Και όσες φορές χρειασθεί να επιστρατευθεί ο φόβος για να επιχειρηθεί η καταστολή ή να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η "σωτήρια" φάμπρικα των εμβολιασμών, ανασύρονται από το ντουλάπι κρυμμένα κρούσματα και πτώματα για να πάρουν τη θέση τους, δοθείσης ευκαιρίας, καινούργια. Ένα τέτοιο παράδειγμα των τελευταίων ημερών είναι αυτό της Κοζάνης.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τρομολαγνείας απεικονίζεται στη συνέχεια.
Στις 13/1/2021 τα κυβερνητικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν για την Αγγλία πάνω από 100.000 νεκρούς. Την ίδια μέρα ο διεθνής οργανισμός https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries ανακοίνωνε για την ίδια χώρα 84.252 νεκρούς. Ακόμη και σήμερα 17/1/2021 ακόμη οι νεκροί στη χώρα αυτή παραμένουν κάτω από 90.000.
Η πιο κραυγαλέα επιχείρηση εξαπάτησης και αποχαύνωσης της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας επιχειρήθηκε με ορούς αισιοδοξίας προ ημερών όταν η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέσθηκαν αντίστοιχες ευρωπαϊκές εκθέσεις. Αυτή την "αισιοδοξία" καταρρίπτουν τόσο διεθνείς μελέτες επί όλων των δεικτών κάθε χώρας (π.χ. Bloomberg) όσο και αυτά καθεαυτά τα στοιχεία, αρκεί να τα εξετάσει κανείς αναλυτικά.
Πιο αναλυτικά δείτε εδώ.
Μια χαρακτηριστική παραποίηση των αριθμών επιχειρήθηκε πάλι από την κυβέρνηση σε δύο μέτωπα:
-Αυτό του δείκτη Tests/ανά 1.000.000 κατοίκους όπου η κυβέρνηση ισχυρίσθηκε ότι βρισκόμαστε μέσα στις 10 καλύτερες χώρες της Ευρώπης, ενώ στην πραγματικότητα βρισκόμαστε στην 33η θέση (στοιχεία 17/1/2021)
-και αυτό του δείκτη θετικότητας tests:cases όπου η κυβέρνηση και πάλι ισχυρίσθηκε ότι είναι κάτω του 4%, ενώ στην πραγματικότητα και για ένα μεγάλο διάστημα μέχρι προ ημερών βρισκόμασταν κοντά στο 5%.
Δεν "ανακαλύψαμε εμείς την Αμερική", απλά η Αμερική είναι μπροστά μας. Και είναι να απορεί κανείς ότι κανένας συλλογικός φορέας (κόμματα, οργανώσεις, συνδικαλιστές, κ.α) δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την κασέτα '"για όλα φταίει ο καπιταλισμός", να σπρώξουν την προσοχή τους παραπέρα από το "πρόβλημα" που λέγεται "καπιταλισμός" και να θυσιάσουν την αφοσίωσή τους στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά) της χώρας μας που είναι η αιτία μιας ανάρμοστης κακοδαιμονίας εντός της ευρωπαϊκής ένωσης.
Αλλού πάει ο γιαλός και για αλλού αρμενίζουμε ;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η παρούσα μελέτη θα εμπλουτίζεται με επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία και παρατηρήσεις.
από θ.α
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.