Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Προβολή της ταινίας "Λευκή Κορδέλα" του Χάνεκε στην Κινηματογραφική Λέσχη Κομμούνα


Η Κινηματρογραφική Λέσχη Κομμούνα, στα πλαίσια του αφιερώματός της στον Michael Haneke προβάλλει την ταινία "Λευκή Κορδέλα" (Das Weisse Band, 2009). 

Γερμανική επαρχία, λίγο πρίν τον πρώτο παγκόσμιο. Ολα είναι τακτοποιημένα στο χωριό εδώ και πολλά χρόνια. Ο βαρώνος κατέχει τη γη, οι αγρότες, ο παπάς, ο γιατρός, ο δάσκαλος, οι υπηρέτες, ακόμα και τα παιδιά παίζουν τους προκαθορισμένους ρόλους τους στην πατριαρχική - αυταρχική, δηλαδή "κανονική" κοινωνία εκείνη την εποχή. Ωστόσο ανεξήγητα γεγονότα συμβαίνουν. Ο γιατρός τραυματίζεται από μια παγίδα που κάποιος έστησε. Μια αγρότισσα σκοτώνεται από την υποχώρηςη ενός σάπιου πατώματος. Ενα παιδί ξυλοκοπιέται άγρια... Μολονότι το χωριό δείχνει κάθε φορά να ξεπεράει τα συμβάντα, χωρίς να βρεθούν οι ένοχοι, η καχυποψία αρχίζει να απλώνεται. Ποια είναι η πραγματική εικόνα του χωριού κάτω από την επιφάνεια; Ποιός ή ποιοι κάνουν αυτές τις βιαιότητες; Γιατί γίνονται; 

Μια εκπληκτική ταινία πάνω στην άνοδο του ναζιστικού φαινομένου στη Γερμανία, ένα ακόμα αριστούργημα του μεγάλου σκηνοθέτη, που κατέκτησε τον χρυσό φοίνικα στις Κάννες το 2009. 

Την Παρασκευή 21 Μάρτη, στις 8.30, στο στέκι του Δρόμου της Αριστεράς, Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως 10 στο Γκάζι, μετρό Κεραμεικός. 

Η κόπια είναι high definition.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση στείλτε email στο dikaexarchion@gmail.com.